Trending

Na de zomervakantie is het najaar een populaire periode om op vakantie te gaan. Even een paar dagen naar de zon en genieten van klimaat. Iedereen heeft zo zijn eigen reden om in het najaar op vakantie te gaan. Europa kent dan ook een aantal zeer aantrekkelijke bestemmingen waar je in het najaar prima kunt vertoeven. Ook voor warme temperaturen kun je binnen Europa op reis in het najaar. 

  • Ibiza, het hele jaar door aangenaam

Door de aangename temperatuur is Ibiza het hele jaar door een bestemming waar veel Nederlanders naartoe reizen. In het najaar is het er gemiddeld rond de 20 graden en is het minder druk dan in de zomerperiode. Een mooi moment om het eiland te verkennen. Wanneer je het maximale uit je bezoek wilt halen kun je het beste een auto huren op Ibiza. Zo verken je het eiland op je eigen tempo en kun je al het schoon wat Ibiza te bieden heeft bewonderen. 

  • Algarve, het zuiden van Portugal

Onderin Portugal vind je de Algarve. Een populaire streek waar jaarlijks duizenden Nederlanders op vakantie gaan om te genieten van de Zuid-Europese zon. Ook in het najaar wordt de Algarve door veel Nederlanders bezocht. Door de prachtige omgeving en het aangename klimaat is dit ook niet zo gek. De Algarve kent een zeer gevarieerd landschap met prachtige zandstranden. Het strand in Lagos is een van de populairste en zeker een bezoekje waard. 

  • Madeira, het bloemeneiland

Een minder bekende bestemming is Madeira. Madeira is een eiland wat hoort bij Portugal. Het eiland ligt zo’n 850 kilometer van de Portugese kust op gelijke hoogte van Marokko (Afrika). Door de zuidelijke ligging een echte bestemming voor het najaar. Wanneer je Madeira bezoekt kom je zeker tot rust. Het eiland heeft veel te bieden voor de natuurliefhebber. 

  • Valencia, snuif de Spaanse cultuur

Wanneer je in het najaar een citytrip wilt maken naar de zon, dan is Valencia een bestemming om op je lijstje te zetten. Een lekkere bestemming met een temperatuur die niet onder de 18 graden komt. Ook voor een klein aantal dagen met alleen een handbagage koffer is Valencia een prima bestemming. 

  • Sicilië, grootste eiland in de Middellandse Zee 

Een steeds populairder wordende bestemming is Sicilie. Sicilië is het grootste eiland van de Middellandse Zee en ligt aan het puntje van de laars van Italië. Voor de strandliefhebber is dit eiland een prachtige bestemming in het najaar. Naast de schitterende kustplaatsen heeft Sicilië ook een aantal authentieke Italiaanse dorpjes en een actieve vulkaan.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.