Trending

Je ziet ze wekelijks voorbij komen op televisie bij Ik Vertrek, Nederlanders die de dagelijkse sleur in Nederland achter zich laten om hun ultieme droom na te jagen in Frankrijk. Een eigen bed & breakfast! Vaak zijn deze programma’s heerlijk om te kijken vanwege het leedvermaak dat er aan vast zit, omdat er een hele hoop mis gaat. Toch hoeft het niet altijd mis te gaan! Met de juiste voorbereidingen kan elke droom realiteit worden. 

De criteria waaraan je moet voldoen

Het verhuren van een chambre d’hôtes gaat niet zomaar hetzelfde als het verhuren van een normale vakantiewoning. Je bent namelijk verplicht om ook zelf in het huis te wonen waar je de kamers van verhuurt. Onder het verhuren valt dan altijd een overnachting inclusief ontbijt. Ook is het redelijk kleinschalig, want je mag niet meer dan 5 kamers per woning verhuren of meer dan 15 personen ontvangen. Bij meer gasten valt het namelijk niet meer onder een chambre d’hôtes en is er dus andere wetgeving van toepassing. 

Verder moeten de kamers die je verhuurt altijd toegang geven tot een wasgelegenheid en een toilet, wat natuurlijk basisbehoeften zijn voor gasten die overnachten. Daarnaast moet de kamer minimaal 9 vierkante meter groot zijn. Je laat je gasten natuurlijk in een kamer verblijven en niet in een hok. Dit moet ook voldoen aan de hygiëne- en gezondheidsvoorschriften. Dagelijks de kamers schoonmaken dus, zonder extra kosten te rekenen. 

Ga voorbereid op weg

Een van de belangrijkste dingen om deze droom een succes te laten worden is door van tevoren de juiste voorbereidingen te treffen. Naast dat je natuurlijk de juiste vergunningen en papieren moet hebben is de belangrijkste basisbehoefte misschien wel dat je de taal spreekt. Je wilt je natuurlijk verstaanbaar kunnen maken in de buurt, bij de gemeente en tegenover gasten. Een manier om de taal snel en vloeiend te leren is door een taalcursus te volgen. Bij EBC kun je bijvoorbeeld een taalcursus Frans volgen! Je kunt gaan voor een spoedcursus als je de taal heel snel nodig hebt, maar je kan ook voor een opfris cursus gaan. Voor elke gelegenheid is er wel een cursus te vinden die past bij jouw behoeftes! 

Als alles eenmaal gelukt is en de droom is uitgekomen, kun je er voor de rest van je leven lekker van genieten! Of zoals Martien Meiland zou zeggen: wijnen, wijnen, wijnen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.