Trending

Een vakantie naar Hongarije ingepland? Of altijd nog een keer willen bezoeken? Hongarije is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest vanwege haar strenge drugsbeleid. Desalniettemin is het een fantastisch vakantieland met lage prijzen, een fenomenale cultuur en mooie bezienswaardigheden. Wij zetten vijf niet te missen trekpleisters op een rij. 

1. Budapest

De hoofdstad van Hongarije. Budapest is in elk jaargetijden een sprookje waar je binnen stapt. Of het nu in de zomer is en men buiten op terrasjes zit of midden in de winter en de Hongaren massaal de Thermale baden opzoeken. De stad is in tweeën opgesplitst door de Donau. Een van de mooiste gebouwen in Budapest is het Parlementsgebouw, dat te vinden is aan de oever van de Donau. Het niet te missen plein van Budapest is het Heldenplein, met zijn Milleniummonument. Maar dé bezienswaardigheid van Budapest is de Burcht van Boeda. Dit is het oude koningspaleis en ligt prachtig gelegen op een heuvel.

2. Sziget Festival

Het Sziget-festival is een van de grootste muziekfestivals van Europa en trekt jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers. Het festival duurt zeven dagen en wordt gehouden op het Óbuda-eiland in Budapest. Het festival vindt meestal plaats in de eerste week van augustus. In 2019 waren onder andere: Ed Sheeran, Martin Garrix en Foo Fighters headliners van het festival.

  3. Balatonmeer

Het Balatonmeer is het grootste meer van Midden-Europa. Het meer is erg populair omdat de maximale diepte slechts 12 meter is. De gemiddelde diepte is slechts 3 meter. Het is mede daarom dat het meer een ontzettende toeristische trekpleister is. Het meer wordt omgeven door kleine pittoreske dorpjes en befaamde wijnbouw. Ook het festival Balaton Sound is het bezoeken waard. Een veel minder toeristisch festival dan Szigét, maar minstens net zo gaaf om mee te maken!

 4. Thermale baden

Hongarije staat bekend om haar thermale baden. Dat komt omdat de aardkorst in Hongarije relatief dun is. Toegangsprijzen voor deze luxueuze zwembaden verschillen enorm. Het water van de thermale bronnen komt uit een externe bron ergens honderden meters verderop. En dergelijke dagjes uit zijn enorm populair onder Hongaren. Daarnaast is et personeel van de zwembaden tegenwoordig vaak professioneel. Kortom alle ingrediënten voor een ontspannen dagje uit!

5. Debrecen

Debrecen is de tweede stad van Hongarije en nog niet heel erg bekend bij het grote publiek in Nederland. Debrecen is de belangrijkste universiteitsstad van Hongarije. Er wonen ongeveer 35.000 studenten in de stad. Dit maakt de stad levendig en interessant om te bezoeken. De belangrijkste trekpleisters van de stad is de Grote Kerk, het Deri Museum en het Nagyerdei Park. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.