Trending

Hou jij van bier en gezelligheid? Dan is het Oktoberfeest in München een onvergetelijke ervaring die je echt eens meegemaakt moet hebben. Om dit fantastische feest optimaal te beleven is het belangrijk om een aantal dingen te weten. Daarom geven wij hieronder een aantal handige tips om goed voorbereid het Oktoberfest te bezoeken!

Wat is het Oktoberfest in München?

Jaarlijks wordt er op de Theresienwiese in München het Oktoberfest georganiseerd. Op de eerste zaterdag na 15 september begint dit wereldberoemde volksfeest om 12:00. Om vervolgens te eindigen op de eerste zondag van oktober.

Het Oktoberfest bestaat uit veertien grote biertenten waar duizenden mensen tegelijk in kunnen feestvieren. Elke tent heeft zijn eigen thema. Dit maakt het erg leuk om samen met je vrienden meerdere tenten te bezoeken.

Moet ik Oktoberfest kleding dragen?

Op het Oktoberfest in München draag eigenlijk iedereen traditionele kleding. Vrouwen dragen dirndls en mannen lederhosen. Een dirndl is een soort jurk en de lederhose is een leren broek. Als je van plan bent om het Oktoberfest te bezoeken dan is het zeker nodig om traditionele kleding te bestellen. In de webshop van Lederhosenwinkel vind je echte lederhosen van topkwaliteit. De locals waarderen het enorm als je erbij loopt in dezelfde lederhose of dirndl als zij. Er zijn ook complete sets die je kunt bestellen om in klederdracht naar het Oktoberfest te gaan.

Wanneer kan ik het beste gaan?

Jaarlijks trekt het Oktoberfest in München miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Natuurlijk hartstikke gezellig, maar dit zorgt er ook voor dat het eigenlijk altijd wel druk is op het Oktoberfest terrein. Toch is het tijdens de openingsweek en in de weekenden extra druk. Hou je ervan om op een iets rustiger moment te gaan? Dan is ons advies om de openingsdagen, weekenden en de laatste dag te vermijden. Toch is de openingsdag ook ontzettend leuk door de grote parade van praalwagens en mensen in traditionele kleding. Dit moet je ook zeker eens meegemaakt hebben!

Als je van plan bent om te overnachten in München is het aangeraden om maanden van te voren al een accommodatie te boeken. Rond de periode van het Oktoberfest zijn alle hotel, hostels, campings en Bed And Breakfasts zitten een half jaar van te voren al bijna volgeboekt. Om er zeker van te zijn dat je kan overnachten in de buurt van het Oktoberfest terrein adviseren we om vroeg genoeg een accommodatie te boeken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.