Trending

Indonesië het land met 17.480 eilanden, 3 verschillende tijdseenheden en die bekend staat om haar Indonesische gerechten is voor veel Nederlanders een prettige plek om op vakantie te gaan.  In dit artikel zullen wij wat “highlights” met jullie delen!

Karimunjawa

Karimunjawa is een van de mooiste eilanden die je kan bezoeken in Indonesië. Het eiland bevindt zich voor de kust van Java. Deze eilanden kenmerken zichzelf met de witte zandstranden, het tropisch eilandleven en de zee waar je lekker in kan zwemmen.  Als jij van ontspanning houdt, dan raden we het je aan om Karimunjawa te bezoeken!

Borobudur

Borobudur is een boeddhistisch heiligdom wat zich op 40 km ten noordwesten van de stad Jogjakarta zich bevindt. Dit heiligdom is een immens bouwwerk wat negen etages telt. Als je de gehele tempel wilt bekijken dan ben je voor een lagere periode ziet. Als je optimaal wilt genieten van de Borobudur dan raden wij jullie aan om vroeg te vertrekken. Buiten de aangename temperaturen in de ochtend is het ook nog eens rustig. Hierdoor kun je genieten van deze tempel en enkele prachtfoto’s schieten!

Lokale dorpjes

De lokale dorpjes van Indonesië zijn een must om te bezoeken. Buiten het feit dat de lokale bevolking super vriendelijk is, kun je ook genieten van de heerlijke Indonesische keuken. Zo maken ze heerlijke gerechten  van mie en/of nasi. Mijn persoonlijke favoriet is Mie Aceh! Een ander voordeel van het bezoeken van de lokale dorpjes is dat je contact maakt met de Indonesische cultuur. Zo heb je in Indonesië de onreine hand (je linkerhand.) Men gebruikt deze hand om zichzelf te reinigen. Bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat of jezelf wast. Met deze linkerhand geef en neem je dus ook nooit iets aan 😉

Yogyakarta

Yogyakarta is een van de belangrijkste steden van het Indonesische eiland Java. Het eiland staat vooral bekend als een van de belangrijkste culturele centra van Indonesië. Het is een moderne stad waar veel oude Indonesische tradities worden behouden. Dus als jij op zoek bent naar een mix van oude Indonesische tradities en het moderne stedelijke leven? Dan is Yogyakarta de place 2 be om te bezoeken!

Handige tips en tricks

Als je naar Indonesië gaat is het handig om deze volgende tips te lezen. In Indonesië is het verkeer chaotischer dan ni Nederland. Als je netjes wacht tot je gaat oversteken zal de kans groot zijn dat je lang moet wachten tot je mag oversteken. Wat de meeste Indonesiërs dan ook doen is gewoon oversteken en duidelijk maken dat de auto’s moeten stoppen. Dit doen zij door middel van hun handen stopgebaren te maken. Een andere handige tip die we aan jullie geven is het geven van een klein fooitje. In Indonesië heb je namelijk verschillende parkeerwachters. Zij zullen je helpen om je auto uit of in het parkeervak te krijgen. Je kan gewoon een kleine hoeveelheid geven en erbij zeggen “Makasi bang” (Bedankt meneer.) Als jij reizen echt geweldig vindt, bekijk dan het artikel over Talinn!


Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.