Trending

Ben je liefhebber van zon, zee en strand? Dan moet jij simpelweg een keer een Zanzibar vakantie vieren, want daar vind je wat dat betreft echt het paradijs op aarde. De hagelwitte stranden zijn adembenemend mooi, het zeewater is al even heerlijk en de zon schijnt er altijd. Behalve zon, zee en strand heeft het eilandje Zanzibar echter heel veel meer te bieden.

Zanzibar vakantie

Zanzibar maakt onderdeel uit van Tanzania maar geniet wel een semi-autonome status en heeft bijvoorbeeld een eigen munt. Overal zie je de sporen van vroegere tijden terug. Zanzibar was onder meer in handen van het Verenigd Koninkrijk, van de Arabieren en Portugezen en die verschillende culturen zie je tot op de dag van vandaag overal in terug. Een Zanzibar vakantie wordt vaak gezien als de ultieme zonvakantie. De best denkbare relax vakantie. Niet gek, want nergens anders vind je zulke prachtige, hagelwitte en ruime zandstranden en nergens anders zwem je zo heerlijk en voel je elke dag opnieuw de zon. Tijdens je Zanzibar vakantie zwem je met dolfijnen, als je durft tenminste.

Genieten in kruiden stad Stone Town

Maar er is uiteraard veel meer wat een Zanzibar vakantie de moeite waard maakt. Zo is het in Stone Town, de hoofdstad van Zanzibar, prima toeven. Bovendien kun je er ontspannen naar toe gaan, want in deze toch grote stad is het criminaliteitscijfer opmerkelijk laag. Stone Town heeft smalle straatjes, ooit aangelegd om er de slaven doorheen te drijven. Het is nu echter vooral de kruiden stad en dat zul je tijdens je Zanzibar vakantie meteen ruiken. In dat kader is het ook een aanrader om een van de lokale plantages eens te bezoeken.

Bijzondere natuur en ontmoet ook de Zanzibar Franjeaap

Het leven is goed in Zanzibar en dus ook tijdens je Zanzibar vakantie. Het eten is prima en probeer zeker ook de lokale maaltijden eens, het zal je niet tegenvallen. In Stone Town vind je bovendien voldoende grotere hotels waar je de bekende wereldgerechten voorgeschoteld krijgt. Een Zanzibar vakantie staat ook al bol van unieke natuur en bijzondere diersoorten. Zo bestaat de kans dat je oog in oog komt te staan met de Zanzibar Franjeaap, een aap die alleen nog op Zanzibar voorkomt.

Jozani Chwaka Bay National Park

En wat dacht je verder van de blauwe meerkat en de boomklipdas? In zee zwemmen de dolfijnen en grote groepen zeeschildpadden. Tijdens je Zanzibar vakantie ga je uiteraard ook naar het adembenemend mooie Jozani Chwaka Bay National park. Daar zie je nog voor een deel hoe Zanzibar in vroeger tijden was: een groot oerwoud. Behalve in het park is daar echter helemaal niets meer van terug te zien.

Dwars door het regenwoud en tussen de roofdieren

Aan te raden is om zeker ook een dag Tanzania te bezoeken. Daar boek je een safari met een gids. De gids leidt je dwars door het regenwoud en voor je het weet sta je oog in oog met dieren die je alleen uit de boekjes kent. Een Zanzibar vakantie is een onvergetelijke vakantie. Boeken dus!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.