Trending

Waar kamperen aan het strand in Nederland? De leukste regio’s + Camping tips

Kamperen aan het strand in Nederland biedt een unieke combinatie van rustgevende zeelucht, uitgestrekte zandstranden en de gezelligheid van de Nederlandse kustplaatsen. Of je nu op zoek bent naar een familievriendelijke camping, een plek waar je kunt genieten van watersporten of een rustige hoek om te ontspannen, Nederland heeft een divers aanbod aan kustcampings. In dit artikel belichten we de leukste regio’s voor een strandvakantie, inclusief tips voor campings aan het strand in Nederland die je verblijf onvergetelijk zullen maken.

Zeeland: Zon, Zee, en Zilte Lucht

Zeeland, met zijn lange kustlijn, is dé plek voor liefhebbers van zon, zee en zilte lucht. De provincie staat bekend om zijn prachtige stranden, zoals die bij Domburg, Zoutelande en Renesse.

Campingtip

Camping De Zwinhoeve in Cadzand ligt direct aan het strand en biedt naast kampeerplekken ook moderne stacaravans. Het is de perfecte uitvalsbasis om het unieke Zeeuwse landschap te verkennen, inclusief de nabijgelegen Belgische steden zoals Brugge en Gent.

Noord-Holland: Strand en Cultuur

Noord-Holland biedt een mooie mix van brede zandstranden en culturele activiteiten. Van de hippe strandsfeer in Zandvoort tot de rustige gezinsstranden bij Callantsoog, er is voor ieder wat wils.

Campingtip

Camping Callassande, gelegen vlak bij het strand van Callantsoog, biedt uitstekende faciliteiten voor gezinnen, waaronder een overdekt zwembad en diverse speeltuinen. Bovendien ben je vanuit hier snel in Alkmaar voor de beroemde kaasmarkt of in Amsterdam voor een dagje cultuur en geschiedenis.

Waddeneilanden: Ontspannen in de Natuur

Voor wie echt wil ontsnappen aan de drukte, zijn de Waddeneilanden de ideale bestemming. Texel, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland bieden ieder hun unieke charme, met kilometerslange stranden, duinlandschappen en gezellige dorpjes.

Campingtip

Camping Stortemelk op Vlieland ligt direct achter de duinen en biedt een ongeëvenaarde kampeerervaring in de natuur. Hier kun je genieten van rust en ruimte, terwijl je ’s avonds luistert naar het ruisen van de zee.

Zuid-Holland: Actief en Gezellig

Zuid-Holland mag dan bekend staan om zijn steden, de kustlijn biedt verrassend mooie stranden en actieve watersportmogelijkheden. Van het levendige Scheveningen tot het rustigere strand van Ouddorp, er is genoeg te beleven.

Campingtip

Strandcamping Groede in Ouddorp is een familievriendelijke camping met directe toegang tot het strand. Het is de perfecte plek voor surfers, kiteboarders en gezinnen die op zoek zijn naar een actieve strandvakantie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.