Trending

Je springt ieder jaar weer een gat in de lucht wanneer de zomerperiode er aan komt, je kunt jezelf even opladen, lekker onder de zon. Vaak spaar je flink voor zo een vakantie, wanneer je op vakantie gaat kun je hier eigenlijk al direct mee beginnen voor volgend jaar. Voordat je het huis verlaat zijn er namelijk altijd wel een aantal praktische dingen die je kunt toepassen om energie te besparen tijdens de vakantie. Een aantal van deze tips kunnen je bekend voor komen, maar van de meeste zul je nog niet gehoord hebben.

Energie besparen? Zo doe je dat!

We hebben een aantal handige tips om in de zomerperiode een beetje extra energie te besparen:

Tip 1. Vaak staat de kachel in de zomer niet aan, vaak staat hij bij de meeste mensen ingesteld op een graad of 15. Wanneer je hem hoger hebt staan, dan moet je de temperatuur tijdens de vakantie naar beneden brengen, zo stel je jezelf zeker van het feit dat de kachel niet onnodig aangaat.

Tip 2. Vele doen een lamp aan als ze op vakantie gaan om inbrekers te doen geloven dat er mensen thuis zijn, maar deze lamp brandt dan 24 uur per dag. Laat deze niet standaard aan. Zorg voor een tijdschakelaar, veel van deze dingen zijn vaak heel goedkoop in de winkel te krijgen, en die paar euro voor de hoeveelheid die je uiteindelijk kunt besparen is het helemaal waard.

Tip 3. Haal ook alle stekkers uit het stopcontact. Veel televisies hebben tegenwoordig enkel een standby stand, en ze kunnen nooit meer helemaal uit, dat is zonde als je op vakantie gaat! Want stroom gebruikt je televisie dan wel, hier kun je behoorlijk wat geld mee besparen. En wanneer er geen elektronische apparaten aan staan, dan maak je veel minder kans op blikseminslag tijdens een stormachtige dag.

Tip 4. Zorg ervoor dat al het eten uit de vriezer en de koelkasten op is voordat je weggaat, dan kun je wanneer je weggaat de stekker eruit trekken. Ze verbruiken dan ze geen stroom, vooral met ongelooflijk warm weer dan gebruikt dit soort apparatuur ongelooflijk veel stroom. Houd de deuren tevens wel even op een kiertje tegen eventuele schimmel, het schoonmaken hiervan is een heel aangenaam werkje, goed checken dus!

Tip 5. Controleer altijd goed of het gas uit staat. Je zult lang niet de eerste persoon ooit zijn die op weg is, maar die dan toch nog even teruggaat naar huis om te controleren of alle knopjes wel echt goed zijn omgezet. Je kunt ook gewoon makkelijk de gastoevoer afsluiten als je een langere tijd van huis bent.

Overstappen van energie

De gemakkelijkste manier om te besparen is door over te stappen van energie. De vergelijker is binnen enkele minuten ingevuld. Hiermee kan tot wel honderden euro’s op jaarbasis bespaar worden. Door deze naar jouw situatie in te vullen komt hier de goedkoopste energieleverancier uit. Door gebruik te maken van alle tips kun je gemakkelijk geld besparen voor je vakantie.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.