Trending

7 Tips voor de beste campervakantie

Op vakantie gaan met een camper is de perfecte manier om nieuwe plekken te ontdekken en de vrijheid te hebben om te gaan en staan waar je wil. Of je nu een lange roadtrip door Europa gaat doen of een weekendje weg in eigen land. Een camper biedt vele voordelen ten opzichte van andere vormen van reizen. Maar voordat je de weg op gaat, zijn er enkele belangrijke dingen die je moet weten om je reis zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van je campervakantie, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Plan je route van tevoren

Een camper biedt je de mogelijkheid om op elk gewenst moment te stoppen en te kamperen waar je wil. Het is echter wel verstandig om je route van tevoren uit te stippelen en te bekijken waar je wilt overnachten en wat de rijafstanden zijn. Zo weet je ook zeker dat je niet te veel kilometers aflegt op een dag en dat je op een veilige en legale plek parkeert. Zo vermijd je onnodige stress en onrust en kan je optimaal genieten van de route en bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Ook is het handig om onderweg proviand in te slaan zodat je op de camping of camperplek niet meteen boodschappen hoeft te doen.

Rijden met een camper

Als je door de week meestal in een personenauto rijdt, dan raak je er al snel aan gewend dat je overal kunt komen en parkeren. Het rijden met een camper is toch anders dan het rijden met een auto. De camper is groter en zwaarder en tevens moet je rekening houden met de hoogte en breedte met de camper. Een tip is daarom om vooraf alvast te oefenen, zo maak je jezelf vertrouwd met het rijden met een camper.

Check de uitrusting

Een camper biedt uiteraard veel comfort, maar het is belangrijk om de juiste uitrusting bij je te hebben. Denk aan essentiële zaken zoals een EHBO-kit, gereedschap, brandblusser en eventueel reservesleutels. Naast de standaard uitrusting is het ook handig om een waterdichte tent, campingstoelen, tafel en een barbecue mee te nemen. Als je niet op een camperplaats  maar op een afgelegen plek staat,  kan een powerbank, zaklamp en kookgelegenheid eventueel uitkomst bieden. Dit is afhankelijk van de accu van je camper, of je een gastank hebt en of je zonnepanelen heb.

Maak gebruik van campingfaciliteiten

Een van de voordelen van het reizen met een camper is dat je kunt overnachten op campings en camperplaatsen. Hierdoor heb je toegang tot sanitaire voorzieningen, elektriciteit en andere faciliteiten. Zoek thuis alvast uit waar je terecht kan. Als je door een populair gebied trekt, is het verstandig om van te voren een kampeerplaats te reserveren, zodat je zeker bent van een plekje. Weet je nog niet precies op welke camping je wilt staan? Zorg er dan voor dat je niet te laat begint met zoeken naar een geschikte overnachting.

Houd je camper schoon en georganiseerd

Een camper kan snel rommelig en ongeorganiseerd worden als je niet oplet. Noodzaak is daarom dat je de camper regelmatig schoonmaakt en organiseert. Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar ook voor een prettigere en hygiënische leefomgeving.

Maak gebruik van apps en websites voor campers

Er zijn verschillende apps en websites beschikbaar die speciaal ontwikkeld zijn voor campereigenaren. Deze apps en websites bieden bijvoorbeeld informatie over camperplaatsen, parkeermogelijkheden en andere nuttige informatie.

Neem de tijd om te genieten

Zodra je van de oprit afrijd begint de vakantie. Een campervakantie biedt de vrijheid om te gaan en staan waar je wil. Juist daarom is het ook belangrijk om te tijd te nemen en om te genieten van de omgeving waarin je bent. Plan niet te veel activiteiten op een dag en maak tijd vrij om te ontspannen en te genieten van de natuur en het reizen.

Conclusie

Een campervakantie is een geweldige manier om te reizen en te genieten van de natuur. Door vooraf goed te plannen en de juiste uitrusting mee te nemen zorg je er voor dat je reis fantastisch gaat worden. Zorg er voor dat je de camperverzekering en je reisverzekering goed regelt. Zo weet je zeker dat je écht onbezorgd op reis kan. Wil je jouw verzekeringen door een verzekeringsadviseur laten checken? Bel ons, we helpen je graag met de beste verzekeringen voor recreatie en thuis.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.