Trending

Kamperen is helemaal hot in Nederland. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de dure hotels en appartementen te laten voor wat het is en ervoor te kiezen om op vakantie te gaan met een tent, caravan of camper. Volgens een rapport van de Bovag en de Kampeer- en Caravan Industrie is het aantal Nederlandse kampeerders met 4% gestegen. Opvallend detail is dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een camping in België.

Camping België

Waarom kiezen voor België? Uit het onderzoek is tevens gebleken dat Nederlanders vaker hun eigen land verlaten en kamperen in een ander land. Met name België is in trek. Wellicht heeft dit te maken met het feit dat België, weliswaar een ander land, een buurland is en dus relatief dichtbij is.

Tip: https://campingardennen.nl/leuke-camping-ardennen/

Het is uiteraard een zeer positieve ontwikkeling, zeker wanneer je in ogenschouw neemt wat België allemaal te bieden heeft voor kampeerders. De Belgische kust, de Belgische Ardennen, Belgisch Limburg en nog veel meer. Deze pareltjes werden vroeger enkel ontdekt door de Belgen zelf maar trekken nu een steeds groter publiek vanuit Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Met de camper naar België

Ook geschikt voor de camper België is niet alleen een populair vakantieland vanwege de vele attracties en prachtige natuur die het land rijk is. De mogelijkheid om op meerdere plekken te kunnen kamperen met een camper is ook een groot voordeel. Zeker nu in Nederland de camper flink aan populariteit aan het winnen is. Vorig jaar vertrokken bijna 90.000 campers het land uit voor een broodnodige kampeervakantie.

Aanbevolen: https://campingardennen.nl/kleine-camping/

De opkomst van de camper is overigens geen verrassing. Alhoewel kamperen aan populariteit toeneemt, kiezen Nederlanders tegenwoordig er vaak voor om te kamperen in een camper, caravan of bungalow. België is in dat geval erg geschikt als vakantieland vanwege de vele luxe campings die het land rijk is, zoals Camping Nieuwpoort en Camping Bertrix.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.