Trending

Een auto huren op Curaçao is een absolute must! Het openbaar vervoer op het eiland is veel minder goed geregeld dan je gewend bent in Nederland of België. Zo moet je soms minuten wachten tot de bus arriveert, als deze überhaupt op komt dagen. Daarbij komt de busdienst niet bij alle mooie plekjes op het eiland. Met een auto ben je flexibel en reis je volgens je eigen schema naar de mooiste bezienswaardigheden op het eiland. In dit artikel vind je drie tips, die jou helpen een goedkope huurauto op Curaçao te vinden. 

Tip 1: vergelijk aanbieders vanuit Nederland

Het loont om al vanuit Nederland een huurauto te reserveren op het eiland. Er zijn verschillende websites waarop je de auto’s van diverse aanbieders met elkaar kunt vergelijken. Door voor een betrouwbare, vaak iets grotere organisatie te kiezen, weet je zeker dat de huurauto betrouwbaar is. De meeste verhuurders op Curaçao vind je direct bij het vliegveld. Zo kun je de auto na je vlucht meenemen om richting je hotel of appartement te reizen. 

Tip 2: huur de auto voor de volledige vakantie

Vaak is het verstandig om de auto voor de volledige vakantie te huren. Niet alleen maakt het je minder afhankelijk van het openbaar vervoer of de taxidiensten op het eiland. Ook wordt het huren van een auto relatief gezien goedkoper, naarmate je de auto langer gebruikt! Bij een korte vakantie, zoals een lang weekend, is het gebruik van het openbaar vervoer of de taxi voordeliger. 

Tip 3: kijk goed naar de verzekeringen voor de auto

Om onverwachte, vaak zeer hoge kosten te voorkomen, is het belangrijk om goed te kijken naar de verzekeringen die afgesloten worden bij het tekenen van de huurovereenkomst. Ben je goed gedekt bij schade aan het voertuig? Het verkeer op Curaçao is niet te vergelijken met dat in Nederland. De kans op schade is hierdoor groter.

Meer informatie en tips over het huren van een auto tijdens je vakantie op Curaçao? Ga naar Autohuren-curacao.nl.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.