Trending

Zit je al langer te denken aan een extra woning en lijkt Spanje daarvoor de ideale bestemming? Met je vakantiehuis als basis kun je namelijk ook andere delen van Spanje gaan verkennen. Bij het kopen van een huis in het buitenland moet je aan een behoorlijk aantal zaken denken. Daarom geeft Villa Nova Real Estate een aantal belangrijke tips bij het kopen van een vakantiehuis.

Kopen met een Nederlands makelaar

Wanneer je gaat kopen is het altijd verstandig om te kiezen voor een makelaar die zowel Nederlands als Spaans spreekt. Dit is namelijk altijd veiliger dan te kiezen voor een Spaanse makelaar. Er kunnen namelijk gemakkelijk misverstanden ontstaan door de taalbarrière. Het maakt dan ook niet uit of jullie Engels gaan praten of beiden Spaans, dus kans op fouten is nu eenmaal aanwezig.

Hoe werkt de huizenmarkt in Spanje?

In Spanje werkt de huizenmarkt net wat anders dan in Nederland het geval is. In Nederland kies je vaak voor een vaste makelaar of anders kies je ervoor om dit zelf te verkopen. In Spanje kan eigenlijk elke makelaar uit de regio het huis verkopen. Door te kiezen voor een Nederlandse makelaar zul je dus ook eerder een vertrouwensband hebben, omdat je dezelfde taal spreekt. Bij het zoeken van een nieuwe woning zul je er dus ook eerder op vertrouwen dat de makelaar met de juiste woning komt.

De spaanse cultuur

Bij het zoeken van een woning in Spanje kun je ook rekening houden met de directe omgeving van de woning. Spanjaarden zijn van nature namelijk veel luidruchtiger dan Nederlanders. Daarnaast gaan Spanjaarden ook nog eens zeer laat eten. Als je op zijn tijd ook rust wil hebben, omdat je weer eens een dagje op pad geweest bent, kun je ervoor kiezen om een vrijstaand huis te nemen weg van het centrum. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd handig dat de faciliteiten zoals een supermarkt gemakkelijk te bereiken zijn. Overigens zijn de OV aansluitingen in Spanje in orde.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.