Trending

De Ardennen is de ultieme locatie voor een kampeervakantie

De vakantie is een periode in het jaar waar we vaak allemaal hard naar toe werken. Er zijn tal van verschillende soorten vakanties te bedenken. Een lekker luie zon, zee en strandvakantie of een actieve outdoor kampeervakantie, iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur. Voor een ideale kampeerlocatie met volop mogelijkheden voor outdoor activiteiten, hoef je vanuit Nederland niet ver te zoeken. De Belgische Ardennen liggen slechts op een paar uur rijden vanaf Nederland. Dit heuvelrijke en groene gebied is bij de meeste mensen wel bekend en biedt adembenemende uitzichten en volop vertier voor het hele gezin. Het is dan ook niet zonder reden dat de Ardennen een zeer geliefde vakantiebestemming is voor vele Nederlanders.

Tip: Mountainbike / MTB vakantie Ardennen – Outdoor Camping Barvaux

 

Prachtige kampeerlocaties aan de oever van een van de Belgische rivieren

Campings zijn er genoeg te vinden in de Ardennen op verschillende locaties. Afhankelijk van jouw wensen kun je precies de camping vinden die past bij jou en je gezelschap, ben je bijvoorbeeld op zoek naar een familiecamping die ook entertainment mogelijkheden voor kinderen biedt dan zit je in de Ardennen helemaal goed, maar je vindt hier ook diverse campings die meer geschikt zijn voor stellen en echtparen die meer op hun rust gesteld zijn. Door het heuvellandschap lopen diverse rivieren die verschillende activiteiten mogelijk maken. Zo kun je hier een heerlijk verkoelende duik nemen op een warme zomerdag en zijn er ook tal van kanotochten te boeken. Er zijn een aantal campings in de Ardennen die prachtig gelegen zijn aan een van deze rivieren zoals de Ourthe of de Semois.

Uitgelicht: Actieve ‘survival’ vakantie met de familie in de Ardennen

 

De dorpjes in de Ardennen bieden alle voorzieningen die je nodig hebt

Het prettige aan kamperen in de Ardennen, is de locatie. Omdat de Ardennen slechts op een paar uur rijden van elke plek in Nederland ligt, maakt dit de ultieme bestemming voor elk soort vakantie. Of je nu 3 week op zomervakantie wil of er spontaan een lang weekend of midweek tussenuit wil, de korte rijafstand maakt dit gebied extra aantrekkelijk. De pittoreske dorpjes gelegen in de Ardennen bieden alle voorzieningen die je nodig hebt op vakantie. Er is in elk dorpje wel een lokale VVV te vinden met alle informatie over het gebied waar je de mooiste wandel- en fietsroutes kan vinden. Je eigen fiets meenemen is ook niet nodig, want er zijn tal van bedrijven die op verschillende plekken fietsverhuur aanbieden, zodat je het gebied ook op de tweewieler kan verkennen.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.