Trending

De zomer zit er weer op en het werkende/studerende leven van de meesten is weer begonnen. Echter begint het verlangen om weg te gaan direct weer te kriebelen en voor je het weet zit je op Vakantieveilingen te speuren naar de goedkoopste deals voor een weekendje weg met je team, vriendin of vriendengroep. Wij geven 5 Tips.

1. Oktoberfest

Het grootste bierevenement van de wereld. Elk jaar trekken miljoenen mensen naar Beieren om te proeven van het ultieme Duitse feest. Hoewel de naam doet vermoeden dat dit volksfeest in oktober plaatsvindt, is niets minder waar. Het feest begint traditioneel om 12.00 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt normaal gesproken op de eerste zondag van oktober. Oktoberfest zit barstensvol tradities, Lederhose of Dimdl dragen is natuurlijk een must! Benieuwd naar dit jaarlijkse festival? Boek je tickets snel via Yes-Trips!

2.  Kerstmarkt

We blijven nog even in Duitsland. Rond de kerstperiode zijn daar in de grootste steden de leukste kerstmarkten te vinden. Op een kerstmarkt, die bijna altijd in de open lucht wordt gehouden, staan diverse kraampjes, soms in de vorm van een klein huisje, met kerstartikelen zoals kerstballenkaarsen, maar ook eten en drinken, zoals glühwein. In steden als Düsseldorf, Keulen en Aken zijn leuke kerstmarkten te vinden die goed bereikbaar zijn vanaf Nederland.

3. Studententrip

Veel vriendengroepen organiseren elk jaar een weekendje weg naar een stad in de buurt, maar dan wel net over de grens. De kunst is het om een leuke stad te vinden, met een goed hostel midden in het centrum. In Duitsland is Keulen erg populair. Bezoek dan vooral even de kathedraal en het centraal station. In België zijn Leuven, Antwerpen en Brugge erg leuk om te bezoeken!

Je kan natuurlijk ook met je vrienden een voetbalreis naar Atletico Madrid boeken. 

4. Ergens in ‘de middle of nowhere’

Een andere, wat goedkopere optie is zelf opzoek gaan naar een huisje. Dit kan in Nederland, maar ook in de Ardennen. Met je vrienden in een huisje zitten is een fantastische belevenis. Samen (drank)spellen spelen, ontzettend veel kabaal maken, maar niemand tot last zijn. Wie wil dat nou niet!

5. Bungalowpark

In het najaar staan Bungalowparken vaak helemaal leeg omdat niemand daar interesse in heeft. Dit is vooral voor studenten en grote groepen een super interessant alternatief. Vaak heb je zo’n park bijna helemaal voor jezelf en kun je doen en laten wat je wilt. Maar het is wel belangrijk dat je je aan de regels houdt! 

Een weekendje ertussen uit kan ook gewoon in ons eigen land. Een weekendje weg in Nederland kan namelijk ook hartstikke leuk zijn! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.