Trending

Tips en tricks voor je eerste motorvakantie

Na een drukke werkperiode verdient iedereen wel een vakantie. Met de motor op vakantie gaan is een leuke en spannende manier om naar jouw locatie te reizen. Het is daarbij wel belangrijk om op een aantal dingen te letten zodat je overal op voorbereid bent. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw motorvakantie een top vakantie wordt.

Zorg voor goede bescherming

Het rijden op een motor is vele malen gevaarlijker dan een auto besturen. Een motor biedt namelijk weinig tot geen bescherming tijdens ongelukken. Het is daarom belangrijk dat je een goed beschermend pak en helm meeneemt tijdens het reizen. Op deze manier heb je een grotere kans om te overleven tijdens ongelukken. 

De motor inspecteren

Voor iedere reis is het altijd belangrijk om de motor grondig te inspecteren. Zorg dat alles in topconditie is zodat er tijdens de reis onderdelen niet plotseling beginnen te breken. Vooral op koude dagen kan dit best een probleem worden. Bij motorpech sta je vaak voor een langere tijd te wachten in de kou totdat de wegenwacht je komt helpen. Het repareren van een motor kan daarbij ook vrij lang duren waardoor je de vakantie moet annuleren. Voor motoronderdelen kan je terecht bij Boonstra Parts

Controleer de verzekeringen

Als er iets gebeurt is het fijn dat je volledig financieel beschermd bent. Je weet maar nooit wat er tijdens de vakantie kan gebeuren. De standaard verzekeringen zorgen er vaak alleen voor dat je in eigen land beschermd bent tegen schade. Voor schade in het buitenland word je vaak niet vergoed wanneer je dit niet op jouw contract aangeeft. Kijk voor zowel de gezondheidsverzekering als de rijtuigenverzekering dat je ook in het buitenland bent beschermd. 

Regelmatig rusten

Er wordt veel concentratie vereist wanneer je een voertuig bestuurt. Vooral bij een motor moet er goed opgelet worden. Een van de factoren die de concentratie vermindert is slaaptekort. Door te weinig slaap of rust kan het brein zich minder goed concentreren. Zorg er daarom voor dat je op iedere reis genoeg slaap hebt en neem regelmatig pauzes tijdens de rit. Zorg voor een goed kettingslot voor de motor wanneer je het voertuig verlaat.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.