Trending

Luchtbed of slaapmat mee op reis: wat is de beste keuze?

Een vakantie is de perfecte gelegenheid om van een nieuwe cultuur en natuur te genieten en om helemaal tot rust te komen. Hierbij is een goede nachtrust natuurlijk ook van belang. Ga je kamperen, dan wil je dus een comfortabel luchtbed of slaapmat met je meenemen. Maar wat is nu de beste keuze? Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen van luchtbedden en slaapmatten. 

De voordelen van een luchtbed

Een 1 persoons luchtbed is een populaire keuze, omdat je het matras met lucht kunt vullen. Dit betekent dat het luchtbed weinig plek inneemt in je rugzak, koffer of auto. Vervolgens kun je de matras met lucht vullen, waardoor je comfortabel op de dikke mat kunt slapen. Daarnaast weegt een luchtbed relatief weinig en je kunt het makkelijk met je meenemen wanneer je het goed oprolt. Verder zijn luchtbedden relatief goedkoop. Het nadeel van een luchtbed is dat het niet heel stabiel ligt en dat het niet goed isoleert. Dit betekent dat je het ´s nachts sneller koud kunt krijgen met een luchtbed. 

De voordelen van een slaapmat

Ook de slaapmat is een populaire keuze bij veel mensen die op reis gaan. Er zijn twee verschillende soorten slaapmatten, zo is er het lichtgewicht matje en de zelfopblaasbare mat. Een lichtgewicht mat kun je uitrollen en direct op slapen. Dit is ideaal wanneer je naar een festival gaat of wanneer je gaat backpacken. Dit matje is niet super comfortabel, maar prima om een paar nachten op te slapen. Ga je op een langere kampeervakantie, dan is een zelfopblaasbare slaapmat een goede keuze. Je rolt het matje uit, je opent het luchtgat en het matje zal zichzelf vervolgens met lucht vullen. Deze slaapmat is een stuk comfortabeler dan een lichtgewicht matje. Het grote voordeel van een zelf opblaasbare zelfmat is dat deze goed isoleert. Zelfs tijdens koude nachten zul je niet de kou uit de grond voelen. 

Testen testen testen

Ga je voor een langere tijd op vakantie, dan wil je natuurlijk comfortabel slapen. Het is daarom belangrijk om goed te kiezen of je voor een luchtbed of een slaapmat gaat. Het handigste is om dit zelf te testen. Dit kun je vaak in kampeerwinkels doen op verschillende ondergronden. Hierdoor weet je precies welke slaapmat goed dempt. 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.