Trending

Mooie locaties voor een zonnige vakantie in de winter

In de wintermaanden kiezen veel Nederlanders ervoor om even lekker op vakantie te gaan. Dit is natuurlijk niet zo gek, want in Nederland is het erg koud en vies weer. Als je de zon wilt opzoeken in deze maanden, is het slim om verder te kijken dan Europa. Ook in het zuiden van Europa is het weer namelijk niet al te best van november tot maart. Enkele uitzondering hierop zijn Turkije, bepaalde Griekse eilanden en het zuiden van Spanje.

Zoek jij leuke, warme bestemmingen voor een vakantie aan het eind of juist het begin van het jaar? Hieronder lees je over onze favoriete bestemmingen in de wintermaanden.

Amerika en rondreizen

In zowel Noord- als Zuid-Amerika heb je veel landen waar het ook in de wintermaanden erg warm is. Brazilië en Argentinië bijvoorbeeld. Ook delen van de Verenigde Staten zijn erg leuk in de winter. Wil je lekker uitrusten met een zonvakantie? Dan kun je ook kijken naar één van de vele eilanden. Bonaire en Curaçao natuurlijk, maar er zijn nog veel meer leuke eilanden in de buurt te vinden.

Boek je een reis op het vaste land van Amerika? Dan kun je ook kijken voor een langere rondreis. Je komt dan meteen veel te zien van de cultuur van het land. Zuidoost-Azië is ook populair voor rondreizen in het voor- en najaar. Zeker omdat de temperaturen hier dan nog erg hoog liggen. Ook in Nieuw-Zeeland en Australië is dit natuurlijk het geval.

Steden in het Midden-Oosten

Als je zoekt naar een moderne, mooie stad voor een stedentrip of all-inclusive vakantie, is Dubai een goede keuze. Deze stad is de laatste jaren uitgegroeid tot een enorm populaire bestemming. Zoek je een stad met wat meer bezienswaardigheden en geschiedenis? Dan is Abu Dhabi ook erg leuk. In veel opzichten is deze stad met Dubai te vergelijken.

Noord-Afrikaanse landen

In het noorden van Afrika heb je veel mooie landen, waar het in de winter nog erg warm is. Denk bijvoorbeeld aan Marokko en Egypte. Tunesië heeft ook mooie steden en all-inclusive resorts. In deze landen kun je goed terecht voor zonvakanties aan het strand of zwembad, maar je vind hier ook veel historische steden en mooie bezienswaardigheden.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.