Trending

Vakantie in eigen land, hierbij de tips

Sommige mensen doen het al jaren en sommige mensen hebben het vanwege de pandemie pas voor het eerst gedaan, namelijk vakantie in eigen land. Hoe leuk op vakantie naar een ander land ook kan zijn, tegenwoordig is dit wat lastiger dan voorheen. Daarbij heeft Nederland ook heel veel mooie en leuke plekken om te bezoeken. Je kan er misschien niet vanuit gaan dat het ook daadwerkelijk mooi weer is, maar dat is een geluk die je moet hebben. Een ding is wel zeker, je zal waarschijnlijk nog niet alles van Nederland gezien hebben, dus begin er eens aan!

 

Luxe vakantie

Wanneer je zegt dat je vakantie in eigen land gaat hebben, verwachten veel mensen dat je ergens op een camping in Nederland in een tent gaat zitten. Niks is minder waar. Wanneer je op zoek bent naar een luxe vakantie kan dit ook zeker. Er zijn meer dan genoeg luxe vakanties Nederland, Locaties waar je heerlijk kan genieten zoals in elk ander land. Zo kan je voor een mooi all inclusive hotel gaan maar er is ook een groot aanbod in luxe vakantieparken. Hierdoor heb je een ruime keuze in aanbod, waar de hele familie het mee eens kan zijn.

 

Locatie

Het is dus duidelijk dat de vakantie in eigen land wordt gehouden maar Nederland heeft veel verschillende plekken. Sterker nog, vele plekken zijn ook zeer geliefd bij onze buurlanden. Het is dus goed om te oriënteren waar je graag je vakantie wilt houden. Zo zijn er de bekende plekken als de Waddeneilanden, Zeeland en Drenthe, maar ook in Zuid-Limburg, de Friese meren en in de Veluwe kan je een hele mooie vakantie hebben. De ene plek heeft historie en strand, terwijl de andere plek juist heel veel groen en gezelligheid heeft. Wanneer je dus weet wat je wilt, is het ook veel makkelijker om een keuze te maken.

 

Vervoer

Hoe ga je naar jouw vakantie bestemming? Juist omdat het in Nederland is heb je verschillende mogelijkheden om naar jouw vakantiebestemming toe te gaan. Zo kan je er een uitje van maken en eventueel op de fiets gaan, maar ook de trein, boot of bus is een mogelijkheid. Wanneer je weet wat je op jouw vakantiebestemming gaat doen, kan het ook verstandig zijn om je eigen fiets mee te nemen. Sommige plekken kan je namelijk beter bereiken op de fiets dan met de auto.

 

Wat ga je doen?

Je hebt de juiste locatie en verblijf gevonden, daarbij weet je ook nog eens hoe je er naar toe gaat. Dan wanneer je op je locatie bent aangekomen wil je waarschijnlijk ook wat zien van de omgeving. Kijk dus van te voren wat de mogelijkheden zijn en maak eventueel een reservering als dit nodig is. De meeste locaties hebben een zwembad dus neem bijvoorbeeld je badspullen mee, of als je veel van wandelen houdt en er een mooie plek is om te wandelen, je wandelschoenen. Dan zijn er ook nog veel accommodaties met pretpark. Hierdoor kan je dus een net zo leuke vakantie hebben als in het buitenland, zolang je maar goed kijkt wat er in de omgeving te doen is.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.