Trending

Het is natuurlijk heerlijk om op vakantie te gaan met de kinderen. Wanneer de kinderen nog jong zijn is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Zo is het goed om te kijken of het vakantieadres kindvriendelijk is. Kijk niet alleen naar de plek waar je slaapt, maar ook de omgeving van het huisje of hotel. Neem daarnaast de meest essentiële zaken mee om een onvergetelijke vakantie te krijgen.

De juiste zonnecrème en bescherming voor de huid

Met kleine kinderen op vakantie gaan betekent dat er een goede dosis zonnecrème meegenomen moet worden. Het is belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon en de uv stralen. Het is geen pretje om verbrand te zijn. Voor een baby en voor jonge kinderen is het zelfs gevaarlijk om verbrand te zijn. Zonnecrème is dus een must. Daarnaast is het ook goed om een crème mee te nemen om bij een droge huid te gebruiken. Het is te gebruiken op de ellebogen, knokkels, schrale wangen (na het zwemmen of buiten spelen) en ook om de rode babybilletjes te verzorgen. Klik hier om meer te lezen over beschermende zalven.

Bepanthen

Een zalf is vooral vet. Na het smeren blijft er voor een tijdje een vetlaagje op de huid zitten. Het is belangrijk om te zorgen voor een intensieve verzorging. De zalf van bepanthen zorgt voor een goede bescherming en daarnaast ook voor een intensieve verzorging. In bepanthen zit de stof dexpanthenol. Het is een stof welke zorgt voor het optimaal herstellen van de huid. Veel moeders met kinderen, die veel buiten spelen zijn goed te spreken over bepanthen. Het is een geruststellende gedachte, dat ze de juiste bescherming krijgen.

Voldoende speelgoed

Naast bescherming tegen de zon en een EHBO doos is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende entertainment. Neem voldoende speelgoed mee om lekker mee buiten te spelen. Vergeet de zandschepjes, strandballen en gezelschapsspellen niet. Het is ook belangrijk om een plan B te hebben als het weer even niet mee zit. Neem daarom ook de doos met kleurpotloden mee en een paar mooie kleurboeken. Wanneer de kinderen zichzelf goed kunnen vermaken is het mogelijk om zelf ook te ontspannen. Bij lekker warm weer is het goed om naar het strand te gaan en heerlijk te spelen in het water en het zand. De dag zal voorbij vliegen. De kinderen zullen goed slapen na een dagje strand en zee!

De favoriete knuffel

Wat niet mag ontbreken is de favoriete knuffel van de kinderen. Wanneer deze niet mee is kan het wel eens moeilijk worden om in slaap te vallen. Zeker in een vreemde omgeving. Het is een stukje zekerheid en ontspanning wat de knuffel de kinderen biedt. Kinderen praten ook vaak met hun knuffels, wat zorgt voor een ontlading aan het einde van de dag. Het helpt ze om goed te slapen. Wanneer de kinderen slapen is het mogelijk voor de ouders om een wijntje te pakken en te genieten van de vakantie.

Ga goed voorbereid op vakantie

Door de vakantie goed voor te bereiden is het mogelijk om er volop van te genieten. Maak een goed plan. Weet echter ook dat een plan eenvoudig aangepast kan worden. Het is immers vakantie. Geniet van de vakantie!

Nog geen idee naar welke bestemming je toe kan met de kinderen? Check dan snel deze kindvriendelijke camping in de Noord-Bohemen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.