Trending

Gaat u binnenkort op vakantie naar Rusland of twijfelt u hier wellicht nog over? Of wilt u van te voren gewoon nog even wat tips and tricks vergaren om uw vakantie extra goed voor te bereiden? Wij geven u hieronder alvast een inkijkje wat u kunt verwachten bij het rondreizen in rusland.

1. Tijdsverschil

Wist u dat er in Rusland wel 11 verschillende tijdzones zijn? Let er, wanneer u aankomt in Rusland, dus goed op wat het verschil is in tijd vergelijken met uw verblijfplaats in Nederland. U kunt er rekening mee houden dat er in en rondom de omgeving van Moskou een tijdsverschil is van 2 uur in vergelijking tot Nederland.

2. Fooien

Je ziet dit verschijnsel wel vaker voorkomen, maar zo ook steeds vaker in Rusland. Ook in dit land is het steeds vanzelfsprekender dat het fooi al bij de rekening in wordt betaald, of dat dit naast de gewoonlijke betaling nog verwacht wordt. Dit ligt bij de duurdere restaurants normaal gesproken tussen 10 en 15% van de gehele rekening. De meeste Russen leven onder de armoedegrens en dus wordt dit al standaard van u verwacht. Laat u niet verleiden meer te geven dan dit aangegeven gemiddelde. Betaal zo ook op de markt, bijvoorbeeld, niet meteen de volle mep, maar onderhandel met de lokale bevolking.

3. Vaccinaties

Nu zou u denken dat Rusland misschien nog steeds een deel uitmaakt van Europa, toch wordt er bij het maken van deze reis vaak een vaccinatie advies gegeven. De belangrijkste hiervan zijn de DTP,- en beide hepatitis vaccinaties. Indien u zich in de risicogroep voor het oplopen van hondsdolheid bevindt, besluit dan ook deze vaccinatie te nemen. Hondsdolheid komt hier steeds vaker voor en mocht u gebeten worden door één of ander zwerfdier, dan bent u in ieder geval verzekerd van uw gezondheid en zou u zonder problemen gewoon uw reis kunnen vervolgen! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.