Trending

Op vakantie in de achterhoek

In deze blog kom je te weten waarom een vakantie in de achterhoek zo speciaal is en waarom het zeker een keer het proberen waard is. Een perfecte manier om de Nederland eens echt te ontdekken. In deze blog leggen wij je alles over de vakantie in de achterhoek uit. Van verblijfsplek in een vakantiepark Achterhoek tot de activiteiten die er te doen zijn. 

Luxe vakantieparken

Allereerst is een goede overnachting natuurlijk niet geheel onbelangrijk. De achterhoek heeft heel veel opties als het gaat om luxe vakantieparken. Ben je op zoek naar een vakantiepark Achterhoek? Neem dan een kijkje bij het nieuwe park van Hofparken. Hofparken Wiltershaar is een van de luxe vakantieparken die de Achterhoek te bieden heeft en het park biedt een divers aanbod aan huizen. Het park bestaat uit verschillende moderne vakantie villa’s waar je met tussen de 4 en zelfs 20 mensen kunt overnachten. Het park is rustig, waar je veel privacy kunt ervaren. De huizen zijn gecreëerd met een focus op comfort. Zo hebben sommige villa’s een privé sauna en hottub ter beschikking. De villa’s voor de grote groepen beschikken zelfs over een privézwembad wat leidt tot optimaal genot. 

Neem vooral een kijkje wanneer je nog een overnachting zoekt in een van de luxe vakantieparken

Achterhoek is veelzijdig

Wat kun je eigenlijk beschouwen als de achterhoek? De achterhoek is een groot gebied in de provincie Gelderland tot aan de Duitse grens bij Winterswijk. Het kan worden gezien als een veelzijdig gebied met verrassend veel verschillende landschappen. Het gebied staat vol met historische kastelen, buitenplaatsen en landhuizen. De prachtige weilanden met grazende koeien en de mooie rivierlandschappen met uiterwaarden maken de achterhoek uniek an sich. 

Wandelen en fietsen

De achterhoek wordt gezien als een walhalla, wanneer je op zoek bent naar vakantie om te gaan fietsen en wandelen. Het fietsknooppuntennetwerk van de Achterhoek biedt maar liefst 1400 kilometer aan fietsroute. Denk aan prachtige fietspaden door bossen met slingerende wegen. Je kunt hier in alle rust genieten van de natuur, zo fiets je langs bijzondere landgoederen, wijngaarden, theetuinen en prachtige kleine stadjes. Genoeg routes dus om een unieke dag op de fiets te beleven.

Geen zin om te fietsen? Dan biedt de Achterhoek ook meer dan genoeg opties voor een speciale wandeltocht. Er is een speciaal wandelnetwerk met maar liefst 150 verschillende startpunten. Zo kun een van de mooie kant-en-klare wandelroutes bewandelen. Uiteraard kun je ook zelf op pad. Door 3000 kilometer aan paden zijn de opties enorm. Wanneer je overnacht in het vakantiepark Achterhoek van Hofparken dan bevindt je je heel dicht bij het Nationaal Landschap Winterswijk. Deze raden wij dan ook zeker aan om een keer te bezoeken. 

Musea

Ook als je op zoek bent naar kunst is de Achterhoek iets voor jou, zo kun je bijvoorbeeld in Winterswijk naar Villa Mondriaan. Of bijvoorbeeld het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten, er zijn genoeg opties. Ook tijdens het wandelen of fietsen kom je kunst tegen. Zo heb je bijvoorbeeld de speciale Silo Art Tour. Zo zijn er op tien verschillende locaties Silo’s beschilderd, zeker waard om een keertje te bekijken!

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.