Trending

Een droom waarmaken door geld bij elkaar te sparen voor een mooie reis

 

Op vakantie gaan in betere tijden

In tijden van de pandemie is een vakantie voor velen weer een ver van de bed show. Vele landen kregen een negatief reisadvies en we kunnen nog maar naar enkele bestemmingen afreizen. Het overgrote deel van de wereld zit op slot. Degenen die van reizen houden moeten hun reizen helaas op een laag pitje zetten. Maar nu heb je wel alle tijd om te sparen voor de reis van je dromen. Omdat vele gelegenheden dichtzitten door gedeeltelijke lockdowns kun jij je geld beter aan de kant zetten in plaats van uitgeven aan extra’s.

 

Neem je vaste lasten onder de loep

De vaste laten moeten betaald worden. Maar ga is bij jezelf na hoeveel vaste lasten jij per maand uitgeeft. Door dit maandelijkse per categorie bij te houden weet je waar de pieken en dalen in jouw vaste lasten liggen. Naast het handmatig bijhouden van vaste lasten zijn hier speciale app’s voor met handige rekentools waardoor je minder administratieve taken eraan kwijt bent.

 

Kijk welke uitgaven jij belangrijk vindt

Wat zijn nou echt de meest belangrijke uitgaven? Hierbij springen er ook direct wat minder belangrijke uitgaven uit. Zo zijn er maandelijkse kosten en niet maandelijkse kosten die je per kwartaal betaald bijvoorbeeld. Kijk of je eventueel wat overhoud. Het is fijn om inkomen over te hebben dat je zeker voor minstens 10% kunt sparen. Je kunt denken aan bepaalde abonnementen waar je geen gebruik van maakt, dingen die je koopt maar overbodig zijn en het ondernemen van leuke uitjes te minderen zoals minder vaak naar de bioscoop, disco of uit eten gaan. Ook kun je je autoverzekering vergelijken en op die manier naar andere aanbieders kijken waardoor je goedkoper uit bent met je vaste lasten voor je autoverzekering. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste autoverzekering hebt die perfect bij je past.

 

Droomreis gaan maken in de (nabije) toekomst

Ga je reis helemaal naar wens vormgeven en doe onderzoek naar de kosten van jouw reis. Je kunt een reis zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt namelijk. Ga je backpacken en in twee sterren hotels overnachten, met een camper rondtrekken of naar luxe 5 sterren resorts? Ook deze gedachten bepalen hoe luxe je jouw vakantie wilt. Maar het kan ook zijn dat je wilt rondreizen. Hierbij kun je kijken hoe je van A naar B komt zoals het huren van een auto of reizen met het openbaar vervoer. Tevens kun je jouw bank app zo instellen dat je elke maand automatisch wat spaart door geld automatisch naar je spaarrekening over te laten boeken en na de pandemie lekker weer ver weg kunt.

 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.