Trending

Tegenwoordig is bijna alles mogelijk als het gaat om reizen met het openbaar vervoer. Zo gaan er alleen vanuit Nederland al talloze treinen richting Europese plaatsen. De verbindingen naar de Europese landen worden ook beter, zo kan je in 3,5 uur tijd van Rotterdam centraal naar Hartje Londen reizen zonder over te stappen. Er wordt steeds verder gekeken naar welke verbindingen vraag is vanuit de reizigers. Met al deze ontwikkelingen is het nu ook mogelijk om naar Zwitserland per trein te gaan. Sterker nog naar Zwitserland per trein is in onze ogen een aanrader.

Iedere dag vertrekt er een directe ICE-international (hogesnelheidstrein) vanuit Amsterdam centraal, Utrecht centraal en Arnhem centraal via Duisburg, Oberhausen, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Mannheim en Freiburg naar Basel Bad en Basel SBB. Vanuit Basel SBB zijn er goede aansluitingen naar alle bestemmingen in Zwitserland. De reistijd bedraagt ongeveer zes uur. De heenreis is vaak vroeg in de ochtend waardoor de aankomsttijd vroeg in de middag is. Wanneer we kijken naar de terugreis, dan zien we dat deze vroeg in de middag is waardoor de aankomst laat in de avond is. Daarnaast is het ook mogelijk om met andere verbindingen naar het Alpenland te reizen.

Het uitzicht van Zwitserland per trein

Zwitserland staat bekend om zijn mooie spoornetwerk waarop nog dagelijks een aantal klassieke treinen rijden. Het meest bekendste spoorwegmaatschappij is de Rhätische Bahn, dit zijn rode treintjes die in het gebied tussen Chur en St. Moritz rijden. De treinen klimmen naar de hoogste passen en doorkruisen daar wilde berglandschappen. Onderweg maken de treinen tussenstops bij kleine pittoreske bergdorpjes. Naast deze treinen staat Zwitserland ook bekend om zijn panoramatreinen.

Bekende treinen

Naar Zwitserland per trein in de winter? Dit kan met de glacier express! De beroemdste treinen in Zwitserland zijn de Glacier Express, Bernina Expres, Chocoladetrein, Wilhelm Tell Express, Golden Pass, Pilatus Bahn en de Jungfraujoch. Deze treinen rijden over trajecten waar het uitzicht adembenemend genoemd kan worden. Ook bieden sommige van deze trajecten extra comfort en lunch op de plaats. De andere reguliere treinen in Zwitserland zijn ook van prima kwaliteit. De treinen zijn comfortabel en uiterst accuraat. Een bekend traject is die van de Glacier Express, dit is een van de langzaamste sneltreinen ter wereld. Deze trein gaat over 291 bruggen, door 91 tunnels en over 2033 meter hoge Oberalppas en St Moritz/Davos naar Zermatt. Daarnaast behoort de Bernia Express tot de mooiste panorama trajecten ter wereld. Een klim vanaf 421 meter hoogte naar 2253 meter hoogte. Over de Albula Spoorlijn van Chur naar St. Moritz.

Naar Zwitserland per trein? Vergeet deze toeristische trekpleisters niet

Naar Zwitserland per trein? Naast een rijke geschiedenis staat Zwitserland bekend om haar mooie natuur en al helemaal in de winter. Er zijn een paar bekende plekken om te bezoeken. Zo beslaan de Zwitserse Alpen een groot deel van Zwitserland, waar de hoogste bergtoppen in het zuiden en oosten te vinden zijn. Naast de hoge bergen zijn er ook wijngebieden waar ook weer ruimte is voor zwemmen, paardrijden en wandelen. Een zeer verrassend gebied in Zwitserland is wel het zuidelijk gelegen Ticino, waar je je in Italië waant. In dit gedeelte spreken de mensen Italiaans en hebben ze typisch Italiaanse huizen. Ook de bergpassen zijn de moeite waard als je in Zwitserland bent.  Kortom, naar Zwitserland per trein biedt een hoop mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op www.zwitserlandpertrein.nl.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.