Trending

Ontdek de natuur tijdens een vakantie in Portugal

Van meren tot aan de Atlantische Oceaan, van bergketens tot aan uitgestrekte vlaktes en van rustige lagunes tot aan ruisende watervallen: Portugal heeft het allemaal. Hier zijn een paar tips voor als u op zoek bent naar natuurschoon tijdens uw vakantie in Portugal. Houdt u van mooie natuur op uw vakantie? Dan wilt u vast naar de Portugese eilanden. Zowel op de Azoren als op Madeira zijn bijzonder mooie plekken te vinden. Op een van de eilanden van de Azoren, São Miguel, ligt een tweeling-meer. Deze Lagoa das Sete Cidades is een bijzondere plek, die ook input geeft aan verschillende legendes.

Wandelvakantie
Houdt u van wandelen? Dan kunt u zeker veel plezier beleven aan uw vakantie in Portugal. Bijna het gehele jaar door is het mogelijk om in dit land de rustige wandelpaden in te slaan. Alhoewel het in het Noorden van Portugal in de winter wat te koud en te nat kan zijn. Maar dan is het misschien juist weer een mooi moment om te gaan wandelen in de Algarve. Daar heerst in de winter een heerlijk zacht klimaat en heeft u geen last van de zomerse hitte. Het landschap van Portugal biedt veel variatie voor een wandelvakantie. Bergen, stranden, bossen, steden, rotsen en prachtig uitgestrekt boerenlandschap: u vindt het allemaal in Portugal. Het barst er nog van de rustige gebieden waar u heerlijk kunt wandelen door de natuur.

Ontdek de Algarve

Het meest zuidelijke deel van het vasteland van Portugal, de Algarve, staat voornamelijk bekend om zijn stranden, golfbanen en de vele uren zonneschijn. Maar trekt u er tijdens uw vakantie in de Algarve even op uit, dan zult u ontdekken dat er nog veel van het oorspronkelijke Portugese leven terug te vinden is. Met de auto is er vaak al op een kwartiertje rijden van de kust een heel andere wereld aanwezig. Bergen en vlaktes vind je in het binnenland van de Algarve. Behalve slaperige dorpjes, authentieke boerderijtjes en het pure Portugese vakmanschap vindt u in de Algarve ook een prachtige natuur. Aan de westkust bijvoorbeeld zijn nog ongerepte rotsen en stranden.  En in het binnenland vindt u bergen en vlaktes. Ga bijvoorbeeld eens een tocht maken door het Monchique-gebergte. Of verken het vlakke land in de Oost-Algarve.

Ben jij al bekend met de Portugese waterhond?

Als u naar Portugal reist, zult u misschien een hond met een gekrulde vacht tegenkomen die graag en goed zwemt. Grote kans dat u dan de Portugese waterhond, Cao de Aqua, heeft ontmoet. Helaas kunnen we ze bijna niet meer echt aan hun oorspronkelijke werk zien, want de huidige visserij in Portugal kan het nu goed redden zonder de Portugese waterhond. Maar vroeger waren ze erg belangrijk voor de vissers en kon je ze spotten tijdens jestrandvakantie. Deze slimme honden werden zelfs zo gewaardeerd dat ze loon voor hun diensten kregen in de vorm van vis of geld. Alleen werd dat dan wel gegeven aan de eigenaar van de hond. Voor hun gage bewaakten de honden de vissersboten, doken spullen op uit zee en redden zelfs mensen. Vroeger konden veel vissers namelijk niet zwemmen. Ook dienden ze als postbode tussen de verschillende boten op zee en hielpen ze bij het vangen van vissen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.