Trending

Cash of creditcard mee op vakantie: let op het volgende

Ga jij binnenkort op vakantie? Super lekker natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je je goed voorbereidt. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan als je op de bestemming aankomt. Een van deze voorbereidingen kan bijvoorbeeld geld zijn. Zo is het vaak slim om van tevoren extra geld te sparen wat je kunt uitgeven op de vakantie aan leuke dingen, maar wat is hierbij slimmer, contant geld of een creditcard?

Waarom een creditcard?

Er zijn verschillende redenen om een creditcard aan te schaffen als jij binnenkort op vakantie gaat. Zo ben je met een creditcard bijvoorbeeld verzekerd als er iets gebeurt. Dat kan erg fijn zijn. Bovendien is het vrij gebruikelijk om een creditcard te hebben. Wil je bijvoorbeeld iets huren, dan wordt dit vaak niet met contant geld, maar met een creditcard gedaan. Je hoeft dus van tevoren dus niet per se geld neer te leggen om iets te kunnen huren. Alleen je creditcard opschrijven is voldoende. Als jij het gehuurde product dan teruglevert en deze is in dezelfde staat als dat je hem kreeg, is er niks aan de hand. Wanneer dit niet het geval is, zal het verhuurbedrijf een x bedrag van je creditcard afhalen.

Een goedkope creditcard kun je bij veel verschillende bedrijven krijgen, maar hier kan wel een aantal dagen of zelfs weken overheen gaan. Houdt hier dus rekening mee en regel dit dus op tijd.

Cash is ook belangrijk

Een creditcard kan dus best wel handig zijn, maar gewoon cash is ook erg fijn. Zo is het in sommige landen nog niet echt gebruikelijk om te pinnen. Mensen hebben dan liever gewoon contant geld. Het is daarom ook slim om voldoende cash op zak te hebben. Zo weet je zeker dat je bij alle winkels terecht kunt.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.