Trending

Op vakantie in het voorjaar? Dit zijn de leukste badplaatsen van Andalusië

Als je in het voorjaar een zonvakantie wilt boeken, zul je al snel denken aan bestemmingen buiten Europa. In deze maanden is het weer in Zuid-Europa namelijk ook vaak wisselvallig. Wil je toch een vakantie boeken binnen Europa? Dan kun je het beste kiezen voor een strandvakantie in Andalusië, de meest zuidelijke regio van Spanje. Ook in het najaar kan het hier erg warm zijn, omdat dit gebied een stuk zuidelijker ligt dan de rest van de Europese landen.

Vakantie boeken naar Zuid-Spanje? En wil je daarom meer weten over de leukste kustplaatsen van Andalusië? Lees dan verder.

Het grote Málaga

Als je denkt aan grote badplaatsen in Zuid-Spanje, zul je al snel aan Málaga denken. Dit is de grootste plaats aan de Costa del Sol en daarom ook erg geliefd bij toeristen. Er zijn hier vele hotels, restaurants, bars en discotheken te vinden. Ook kun je in Málaga terecht voor een dagje cultuur.

Bezoek bijvoorbeeld het kasteel van Gibralfaro of het Alcazaba, twee mooie Moorse bouwwerken die hoog boven de stad uittorenen. Ook kun je in Málaga het museum van Picasso bezoeken. De beroemde kunstenaar is namelijk geboren in deze stad.

Stranden van Nerja

Nerja is een plaatsje aan de Costa del Sol waar je vooral terecht komt voor de mooie stranden. Er zijn verschillende baaien met fijne zandstranden te vinden, waar je heerlijk kunt relaxen en genieten van de zon. Ook is het watersportparadijs Burriana een aanrader. Hier kun je allerlei watersporten beoefenen, zoals snorkelen, duiken en windsurfen.

In Nerja zelf is ook genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel Balcón de Europa, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de omliggende baaien.

Het kleine Tarifa

Als je zoekt naar een kleinere, rustigere plaats om je vakantie door te brengen, is Tarifa een ideale keuze. Dit plaatsje staat vooral bekend om de windsurfers die hier naartoe komen. Tarifa ligt namelijk aan de Straat van Gibraltar, waar je altijd een stevige wind hebt. Dit maakt het dus ideaal voor windsurfen, maar ook kitesurfen is hier erg populair.

Ook als je niet van watersporten houdt, is Tarifa een leuke plek om te bezoeken. Er zijn namelijk verschillende mooie stranden te vinden, zoals het Playa de Los Lances. Dit is een strand dat bijna 10 kilometer lang is en waar je heerlijk kunt wandelen langs de kust.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.