Trending

10 tips voor het maken van een mooi fotoboek

Digitale foto’s zijn natuurlijk hartstikke mooi. Maar uiteindelijk gaat er niets boven een echt fotoboek waar je doorheen kunt bladeren. Om een mooi fotoboek te maken zijn er een aantal tips die je absoluut moet weten. De beste tips hebben wij voor je verzameld. Zodat jij een geweldig fotoboek kunt maken van je dierbare herinneringen.

1. Zorg voor een verhaal

Een goed fotoboek heeft natuurlijk een verhaal. Of dit nu de geboorte van een kind, vakantie in Turkije of dat familiefeest is. Het is belangrijk dat duidelijk is waarover de foto’s gaan en op elkaar aansluiten.

2. Laat foto’s overlopen op pagina’s

Beperk je niet tot maar één pagina maar durf foto’s ook te laten doorlopen op een andere pagina. Daarmee geef je het fotoboek stijl en zorg je voor een mooi visueel effect. Begin met ontwerpen op Fotoboeken.nl en kies voor een template om een prachtig fotoboek binnen “no-time” te maken.

3. Vertel en laat zien

Een foto vertelt soms meer dan duizend woorden. Maar vertellen bij een foto, zelfs als dit maar in een enkel woord is blijft mooi. Het kan elke foto of het complete verhaal meer diepte geven.

4. Kies voor een passend formaat

Het formaat bij een fotoboek is belangrijk. Pas deze aan op wat je met je verhaal wilt gaan vertellen. Je kiest voor een vakantie bijvoorbeeld een groter en ander boek dan dat familie uitje dat je wilt plannen.

5. Maak meerdere fotoboeken

Gaan de foto’s om een langere tijd, aantal jaren of verschillende gebeurtenissen? Overweeg dan om meerdere boeken te maken. Op deze manier blijf je bij je verhaal en krijgt het boek meer betekenis.

6. Hou het overzichtelijk

Het overzichtelijk houden doe je door witruimte, niet te veel foto’s op een pagina of omslag plaatsen en vooral door niet te creatief te worden. Het gaat tenslotte om de foto’s in het boek en niet om jouw creativiteit. Ook het maken van mooie reisfoto’s is van belang om je fotoboek een mooie uiterlijk te geven.

7. Let op kleuren

Het is altijd mooier als de kleuren overeenkomen. Op deze manier zijn al de foto’s die je hebt gekozen van dezelfde waarde en passen ze goed bij elkaar. Soms is het ook mooi om voor zwart wit te kiezen. 

8. Wordt niet te creatief

Zoals gezegd zijn de mogelijkheden om te ontwerpen oneindig. Maar een boek dat rustig en lekker kijkt, waar je op je gemak door kunt bladeren en van kunt genieten is ook wat waard.

9. Kies alleen de beste foto’s

Je hebt misschien wel honderden foto’s. Kies uit deze foto’s alleen de allermooiste van het moment. Op deze manier gaat de kwaliteit van je fotoboek omhoog. Is er een foto minder en wil je die toch plaatsen? Plaats deze dan wat kleiner waardoor de foto zelf net wat scherper zal zijn.

10. Kies wat je zelf belangrijk vindt

Leuk al die tips maar de beste tip is natuurlijk dat jij tevreden bent over je fotoboek. Dat is tenslotte wat telt. Kies daarom de tips waarin jij je kunt vinden en maak je eigen unieke fotoboek vandaag nog!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.