Trending

Als jij van stedentrips houdt, dan raden wij het je aan om Londen te bezoeken. Londen (waarvan sommige mensen heilig overtuigd zijn dat London ook correct is in het Nederlands) is de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Londen heeft veel bezienswaardigheden, een eigen cultuur die daar heerst en is ook een toegankelijke stad. Maar wat moet je gezien hebben als je naar deze prachtige stad gaat? In het artikel ‘Ontdek Londen!’ wordt daar antwoord opgegeven!

Een algemene tip als je een weekend naar Londen gaat:

Als je bezienswaardigheden wilt bezoeken waar je een kaartje voor nodig hebt. Bestel die van tevoren! Dat bespaart je een wachtrij. Je kan dit het beste doen via het internet.

De mooiste pleinen in Londen

Als jij van winkelen (of van mooie bouwkunst) houdt dan raden wij het jullie aan om: Piccadilly Circus, Trafalgar Square of Leicester Square te bezoeken. Deze pleinen zijn een van de bekendste pleinen in Londen. Zo kenmerkt Piccadilly Circus zich met haar grote videoschermen waar veel reclame opstaat. Ook maken deze schermen gebruik van prachtige neonverlichting.

De Londen metro is super

Waar Nederland de bussen heeft, is de metro een van de bekendste vormen van het openbaar vervoer in Londen. De zogeheten ‘Underground’ is de trots van Londen als het gaat om het openbaar vervoer. Als je niet bekend met metro’s, geven wij hier wat handige praktische tips en tricks. De metro in Londen werkt met zones en elke metro gaat langs x aantal zones. Als jij van punt A naar punt B wilt gaan, is het handig om gebruik te maken van de kaart. Deze geeft een goeie indicatie welke metro jij moet nemen. Als jij niet van kaarten houdt, kun je ook gebruik maken van verschillende applicaties (waaronder Google Maps) die een route voor je kunnen uitstippelen!

Als je gebruik maakt van de metro (of een andere vorm van het openbare vervoer) dan moet je gebruik maken van de Oyster Card, je zou het de Engelse ov-chipkaart kunnen noemen (ook al zijn het twee andere systemen). In Engeland heb je twee soorten Oyster Cards, namelijk: de Regular Oyster Card en de Visitor Oyster Card. De visitor Oyster Card is voor de touristen bedoelt die Londen daadwerkelijk bezoeken. Deze kun je alleen verkrijgen in het buitenland. Het voordeel aan de Visitor Oyster Card is dat je wat extra kortingen ermee krijgt, en wij raden het dan ook ten strengste aan om deze te gebruiken bij je bezoek in Londen!

De overige bezienswaardigheden in Londen

In Londen heb je verder nog de ‘overige’ bezienswaardigheden. Hierbij kun je denken aan: The London Eye, Big Ben, Palace of Westminster, Buckingham Palace, Tower of Londen en de Tower Bridge!

Als jij nog naar een andere vette stad wilt reizen, bekijk snel het artikel over Talinn!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.