Trending

Tallinn is de hoofdstad van Estland, één van de drie landen van de Baltische Staten. Tot 1991 behoorde Estland tot de Sovjet-Unie. In die tijd was er nauwelijks toerisme. Het kostte ook veel moeite om een visum te verkrijgen. Nu is Estland lid van de EU. Mensen kunnen daardoor makkelijker naar Estland reizen. Maar goed ook, want Tallinn is een onontdekt pareltje.

De oude binnenstad

Tallinn bestaat uit twee delen. Vanalinn ligt in het midden van Tallinn. Dit is de historische binnenstad, welke ook sinds 1997op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Je kunt de binnenstad het beste te voet verkennen. Het is net of je je in de middeleeuwen waant door alle kerkjes, pleintjes en smalle straten. Katariina Käik is een straat met winkels waar ze handnijverheid nog toepassen. Aan het eind van dit straatje staat de stadsmuur. Vanaf de muur heb je een mooi uitzicht waarbij je het centrum van bovenaf kunt bekijken. Voor €3 kun je de stadsmuur helemaal bewandelen. Toch zijn er nog meer, en mooiere, uitzichtpunten. De toren ‘Grote Herman’, het Patkuli of het Piiskopi zijn echt aanraders. Het Kohtuotsa viewing platform is ook de moeite waard, net zoals de Alexander Nevski kathedraal, de visserswijk Kalamaja en de foodscene die je moet ontdekken wanneer je Tallinn bezoekt.

De nieuwe stad

Het deel buiten de stadsmuren kende een grote groei in de tijd van de Sovjet-Unie. De Russische woonblokken die in die tijd gebouwd zijn, zijn ondertussen weer vervangen door nieuwbouw. Er is steeds minder te zien van het Sovjet-tijdperk, vooral in de wijken Maakri en Kompassi. Dit zijn nu wat modernere Europese wijken. Toch is ook dit deel de moeite waard om te bekijken. Hier is het minder toeristisch, waardoor je er ook goedkoop kunt eten en drinken.

Tours

Je kunt Tallinn ontdekken door middel van de verschillende tours die worden aangeboden. Zo is er een gewone wandeltocht, maar ook een foodtour. Toch is een rondleiding met de fiets ook een echte aanrader. Op deze manier kun je net iets verder buiten het centrum komen om zo de rest van de stad te ontdekken. Je ziet toch net wat meer dan alleen de meest bekende bezienswaardigheden.

Citytrip combineren

Een aantal mensen die naar Tallinn reizen, kiezen ervoor om ook een bezoek te brengen aan Helsinki. Deze stad ligt aan de overkant van het water waar Tallinn ook ligt. Met de ferry kun je binnen drie uur naar Helsinki reizen. De prijzen liggen wel een stuk hoger in Helsinki.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.