Trending

Als je zin hebt in een heerlijke vakantie, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt met de auto, maar ook met het vliegtuig. Als je gaat vliegen, dan zou je eens aan Portugal kunnen denken, aan Madeira of Faro misschien? Daar kun je volop genieten van alle bezienswaardigheden en de aangename temperatuur. Het is er mooi qua natuur, maar ook is het leuk als je de steden beter leert kennen. Het is een mooi gebied om te wandelen en de mensen die van de natuur houden, die komen hier erg graag. Je kunt een week gaan of langer, je zal je hier echt niet vervelend want het is er allemaal prachtig. Alle gebieden kennen een rijke geschiedenis, die je nu zelf kunt ontdekken als je je reis gaat boeken. Lees daarom meer over het land, de stad en het eiland en dan kun je je eigen reis snel boeken, denk aan je reisverzekering!

Bekende inwoners in Faro

Faro staat ook bekend om een groot aantal bekende inwoners, bijvoorbeeld Gastao Cruz, een hoogleraar Duitse talen, dichter en medewerker van literaire tijdschriften. Francisco Barreto is ook een bekende inwoner van Faro, hij was kapitein over drie schepen naar India en later gouverneur van India.

Een bezoekje brengen aan Faro

Een bezoekje brengen aan Faro is zeker de moeite waard, bezoek dan eens de stadsmuur, de kathedraal of het stadhuis. Je kunt ook naar de oude kerk/het hospitaal gaan en hier een bezoekje brengen. Veel toeristen komen hierdoor naar het centrum om te ontdekken hoe dit er van dichtbij uitziet. Een hotel dat hier veelvuldig geboekt wordt is Hotel Dom Henrique.

Madeira

Madeira is een eiland gelegen in de Atlantische Oceaan. Het ligt ongeveer 700 km ten westen van Afrika en 1000 km ten zuidwesten van de Portugese kust. Funchal is de grootste stad op Madeira en het is ook hoofdstad van de autonome regio. Er is een mild klimaat op het eiland en meestal is het er tussen de 16 en de 22 graden. Het eiland kent veel natuur, maar ook veel bossen en bergen en dat is ook de reden dat het zo populair is bij wandelaars en natuurgenieters. De kust kent met name steile rotswanden en er is nauwelijks zandstrand aanwezig. Het is daarom geen eiland dat bekend staat om massatoerisme. Er wonen ongeveer 267.000 mensen en de religie is Rooms Katholiek. Ze spreken hier Portugees en hebben de Euro als munteenheid. Een populair hotel is Hotel Baia Azul in Funchal.

Portugal

Portugal wordt officieel de Portugese Republiek genoemd. Het is een land gelegen in het zuidwesten van Europa. Er wonen ongeveer 10,7 miljoen mensen. De hoofdstad en ook de grootste stad is Lissabon, daar gaan ieder jaar veel mensen naar toe om vakantie te vieren. Met het vliegtuig ben je zo in Portugal en kun je hier van een heerlijke vakantie genieten. Ieder jaar maken veel mensen die keuze en dan genieten ze van verschillende uitstapjes. Er is dan ook veel te zien in Portugal.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.