Trending

Hou jij ervan om één te zijn met je motor? Dan is het natuurlijk fantastisch om met je motor op reis te gaan. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als je met de motor op vakantie gaat. Je kan een rondreis maken, maar ook rijden naar enkele bestemmingen behoort tot de opties. Wat je ook van plan bent, de kans is groot dat je een ultiem gevoel van vrijheid ervaart tijdens het motorrijden.

Overtuigd om met de motor op vakantie te gaan? Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk, want het is niet fijn om tijdens het motorrijden voor verrassingen te komen staan. Daarom geven we hieronder 5 tips voor een geslaagde motortrip!

Tip 1. Comfortabele motorkleding

Tijdens je motorvakantie zal je dagenlang rond rijden op je motor, daarom is het van ongekend belang dat je motorkleding comfortabel zit. Heb je nog geen motorkleding waarmee je urenlang comfortabel kunt rijden? Kijk dan eens rond in het assortiment van Motorkledingstore.nl en laat je adviseren voor de juiste motorkleding. Tevens is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat je tijdens je motorvakantie te maken krijgt met verschillende weersomstandigheden. Zorg ervoor dat je op alle weertypes voorbereid bent en over de juiste motorkleding beschikt. Naast motorkleding is een fijne motorhelm ook ontzettend belangrijk als je dagenlang op de motor zit.

Tip 2. Stippel de route uit

Voordat je op de motor stapt om te genieten van je vakantie, is het fijn om een route uit te stippelen. Zo weet je precies waar je ongeveer naar toe gaat en waar je wilt overnachten. Ook bepaal je welke stukken je over de snelweg rijdt en welke stukken mooi zijn om binnendoor te rijden. Tijdens je motorvakantie wil je natuurlijk over de mooiste wegen rijden, daarom is het uitstippelen van een route erg belangrijk. Kies de mooiste wegen en bepaal de mooiste plekken om even te rusten. Even rusten op een berg met een prachtig uitzicht is natuurlijk leuker dan bij een benzinepomp langs de snelweg.

Tip 3. Check je motor

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je tijdens je motorvakantie te maken krijgt met pech. Het is dan ook verstandig om een kleine onderhoudsbeurt aan je motor te geven voordat je op reis gaat. 

Tip 4. Verdiep je in de verkeersregels

In elk land gelden er weer andere verkeersregels. Om een bekeuring te voorkomen is het verstandig om op de hoogte te zijn van de verkeersregels van de landen waar je doorheen rijdt.

Tip 5. Neem de tijd

Motorrijden naar je vakantiebestemming is een stuk vermoeiender dan autorijden. Veel motorrijders nemen te weinig rust tijdens hun reis, terwijl dit juist ontzettend belangrijk is. Neem daarom de tijd voor pauzes, zodat je even kunt ontspannen en wat kunt eten en drinken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.