Trending

Blanes is een populaire kustplaats a/d Costa Brava in Spanje. Het ligt ook nabij de Costa de Maresme en alles staat hier in het teken van het toerisme. Als je in dit deel van Spanje een plek zoekt met mooie stranden een leuk uitgaansleven en veel zonuren, dan is Blanes de plek om een vakantiehuis te huren. Er zijn vele vakantieparken aan de Costa Brava waardoor je genoeg keuze hebt in accommodaties en alternatieve huisjes.
Maar hoewel deze populaire badplaats door de vakantiegangers flink uit de kluiten is gewassen zijn er zeker nog oude kenmerken te vinden. Het oude centrum van Blanes is zeker de moeite waard en ook de jachthaven is leuk om te bezoeken. Maar bij de echte zonaanbidders staat alles in het teken van het populaire Platje de Blanes strand. Dit schitterende zandstrand is een drukbezochte plek en in het zomerseizoen genieten dagelijks duizenden mensen van deze prachtige plek aan zee.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen op een wat rustigere plek aan de rand van Blanes een vakantiewoning te huren. De drukte kun je dan altijd nog opzoeken en een rustige plek draagt bij aan lekker uitgerust terugkomen van de vakantie.

Genieten aan de kust van de Costa Brava

De kustlijn van Spanje is natuurlijk een populaire plek om de accu op te laden en dit gaat dan ook op voor de badplaats Blanes. De meeste mensen die hier de vakantie doorbrengen gaan vooral voor het strandleven en de prachtige stranden maken het dat ze hierin gelijk hebben.
Maar dit deel van Spanje heeft meer te bieden, huur eens een auto en toer een dagje door het achterland heen en ontdek het echte Spaanse leven nabij de Costa del Meresme!

Als u een vakantievilla huurt in Blanes kunt u vanaf uw optrekje met auto of trein ook eenvoudig in Barcelona komen. De reistijd is amper een uur en deze prachtige stad in Catalonië is de moeite meer dan waard en behoort tot Europa’s mooiste.
Voor lekker zonnen heeft Blanes de keuze uit fraaie stranden en wat is er leuker om na een dagje aan het lokale zandstrand nog en afzakkertje te pakken in het centrum zelf en later op de avond heerlijk uit eten te gaan in deze bekende Spaanse kustplaats. Met een appartement in het centrum van Blanes zit u wat dat betreft prima, maar ook zijn er prachtige vakantiewoningen rondom deze plaatst te vinden.

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.