Trending

Het kan voor wat spanning zorgen wanneer iemand voor het eerst op single reis gaat. Het is goed om te zorgen voor een goede voorbereiding. Het zal helpen om snel de focus te verleggen van spanning naar fun. Wel een prettig gedachte.

Kies de juiste bestemming

Het is belangrijk om een bestemming te kiezen waar je de taal beheerst. Het is prettig om met de lokale mensen te praten. Ook helpt het om een veilig gevoel te krijgen. Een paar tips hiervoor zijn Canada, Ijsland en ook Schotland. Het zijn landen waar het ook goed mogelijk is om rond te reizen. Het is mogelijk om zo gelijkgestemde zielen te ontmoeten. Kijk gewoon wat je zelf mooi vindt op een vakantie. Kijk of er in die regio’s een single reis is.

Plan je reis zorgvuldig

Het is slim om je reis goed te plannen, vooral als je met de auto op vakantie gaat. Vergeet dan niet om je autoverzekering nog een keer te checken. En vergeet vooral deze dingen ook niet! Kijk wat je iedere dag wilt gaan doen en wat je graag wilt bezoeken in het vreemde land. Zijn er specifieke bestemming om van te genieten? Plekken waar je echt naartoe moet gaan? Door een planning te maken is het mogelijk om niets te missen. Natuurlijk moet je wel voor wat flexibiliteit zorgen.

Een test drive

Is een single reis nu echt wel wat voor jou? Of ga je het niet leuk hebben in je uppie. Het is mogelijk om een weekendje te boeken naar een mooie bestemming in Nederland of dichtbij Nederland. Ga een paar dagen weg en kijk hoe het bevalt. Wat is leuk en wat juist niet?

De voorbereiding

Het is belangrijk om snel een praatje te kunnen maken met anderen. Een gesprek aanknopen met een medewerker van de bediening in een restaurant bijvoorbeeld. Ga ook het gesprek aan bij mensen die je willekeurig ontmoet. Een gesprek aanknopen kan op vele manieren. Iets wat je ziet, het weer of gewoon door de weg te vragen. Het is goed om daarnaast ook een boek te hebben over de locatie waar je naartoe gaat. Het is handig om te lezen waar de hotspots zijn en waar niet.

Boek een aantal groepsactiviteiten

Voordat je weggaat is het verstandig om groepswandelingen te boeken, een tour of een workshop met een groep mensen. Zo kom je snel met anderen in contact. Eigenlijk moet je wel. Het is een mogelijkheid om andere mensen beter te leren kennen. Het kan het begin zijn van menig goede vriendschap. 

Couchsurfen?

Waar ga je slapen? Het is natuurlijk essentieel om een goede overnachtingsplek te hebben. Eén van de mogelijkheden is door bij iemand op de bank te gaan slapen. Het is goedkoper dan een hotel. Het is wel afwachten waar je terecht komt. Het maakt het wel spannend. Het geeft een extra element aan jouw vakantie.

Stay safe en doe het veilig

Het is natuurlijk belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Neem geen onnodige risico’s. Ga niet naar de achterbuurten van een stad. Ga op tijd naar huis of neem anders een taxi naar huis. Zorg dat je er niet als een toerist uitziet. Daarnaast is het ook belangrijk om alleen veilige sex te hebben. Hier zijn meerdere soorten condooms waar je uit kunt kiezen. Bij een vakantieliefde is het belangrijk om volop te genieten van elkaar en de vakantie. Mogelijk bloeit er wat moois op en is de volgende vakantie geen single vakantie.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.