Trending

Huiswerk doen tijdens de vakantie is natuurlijk niet iets waar we graag aan denken. Het is echter iets wat toch moet gebeuren. Zeker als het einde van de vakantie nadert is het slim om te zorgen dat het af is. We helpen je graag om het huiswerk te maken en ook om volop te leren tijdens de vakantie. Laten we snel starten met onze tips.

Beperk de hoeveelheid huiswerk

Het is belangrijk om goed te ontspannen. Het hele jaar wordt er al veel geleerd en gestudeerd. Het is nu tijd om te ontspannen en om te genieten van het mooie weer. De vakantie moet geen stressvolle tijd zijn om huiswerk te doen en om veel te leren. Relax! De vakantietijd is vaak sneller voorbij dan men denkt. Geniet er dus van.

Een goede planning

Het is slim om een planning te maken. Zo wordt het geen last minute werk en is het mogelijk om alle weken van de vakantie volop vrije tijd te hebben. Door iedere week iets te doen is het mogelijk om lekker te relaxen. Start met de belangrijkste taken en werk het zo af. Maak een to-do list en een goede planning. Neem hier ook voldoende rustmomenten in op.

Focus

Het is belangrijk om of lol te maken of het huiswerk te doen en niet beide tegelijk. Het is niet handig om de mobiel te gebruiken of het internet terwijl er ook geleerd moet worden. Een uitzondering is natuurlijk wanneer er online geleerd wordt. Bezoek deze website om bijvoorbeeld online sommen te maken. Door je te focussen op een specifieke taak is het mogelijk om sneller tijd over te hebben voor de leuke activiteiten.

Smeer het huiswerk niet uit over de hele week

Het is slim om één dag al je huiswerk te doen voor de hele week. Doe het gewoon op maandag en doe de rest van de week dan lekker niets. Het is prettig om te weten dat er geen openstaande taken meer zijn en er volop tijd is om lekker te gaan genieten van het mooie weer. Lekker zwemmen, fietsen, met vrienden hangen of onbeperkt internetten en gamen. Vakantie is om te chillen.

Motiveer met beloningen

Het is goed om jezelf ook te belonen als alles volgens schema gaat. Kies ervoor om ergens naartoe te gaan, lekker ijs te halen of een heerlijke maaltijd te nemen als al het huiswerk en leren klaar is. Het is motiverend om wat leuks te doen en een beloning te krijgen. Het kan ook een nieuw kladblok zijn, een boek of een avondje uit. Er zijn zoveel mogelijkheden. Het is ook een idee om een uitdaging aan te gaan met iemand anders om het huiswerk af te maken.

Doe het huiswerk samen

Wanneer er studiegenoten zijn dan is het leuk om samen het huiswerk te doen. Organiseer een studiedag waarop alles gedaan wordt voor de week. Als er vragen zijn is het mogelijk om elkaar te helpen. Vervolgens is het gezellig om na afloop van de studiedag samen wat leuks te gaan doen. Even het terras op om wat te drinken. Samen uitgaan of natuurlijk voor de rest van de week plannen maken. Het zorgt voor meer gezelligheid, minder spanning en ook een goede saamhorigheid.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.