Trending

Reizen door ons eigen kikkerlandje, dat kan zeker. In Nederland barst het vol met de toeristische plekjes. Om jullie op weg te helpen, behandelen wij hier de 5 mooiste plekjes in Nederland.

Kinderdijk

Kinderdijk is een dorpje in Zuid-Holland. Dit dorpje staat bekend om de 19 molens en de waterpomp die in het gebied staan. Het gehele gebied waar de molens zich bevinden staat sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.  Het bijzondere aan het gebied buiten de mooie kiekjes die je daar kan schieten is dat het een geavanceerd molencomplex is dat je nergens anders ter wereld kan vinden. Door gebruik te maken van de molens en de gemalen blijft de grond droog. Bij Kinderdijk zijn er genoeg activiteiten te ondernemen voor zowel jong als oud. Voor de kinderen is er een mogelijkheid om een paar uur mee te lopen met de molenaars. Hier leren ze spelenderwijs over de molens en het leven van een molenaar.

De domtoren beklimmen

De Domtoren bevindt zich in Utrecht. Buiten het feit dat de Domtoren een grote historische waarde heeft, heb je hier ook de mogelijkheid om de dom te beklimmen. Volgens de website van de Domtoren is dat het absolute hoogtepunt van je bezoek aan Utrecht. Tijdens het beklimmen van de 465 (onder begeleiding van een gids) krijg je meer informatie rondom de geschiedenis en de bouw van de Domtoren. En het daadwerkelijke hoogtepunt is als je eenmaal op het hoogste punt bent. Je wordt namelijk beloond met een spectaculair uitzicht van de stad Utrecht.

Madurodam

Madurodam is een Nederlandse miniatuurstad in Den Haag. In Madurodam beleef je Nederland in het klein. Alles staat vol met miniaturen. Van de kleine dom tot het parlement waar de Tweede Kamer overlegt. Madurodam is geschikt voor iedereen. Voor zowel de allerkleinsten, als voor het hele gezin en zelfs voor leuke stelletjes

Keukenhof

De Keukenhof is een spectaculair bloemenpark ten noordwesten van Lisse. De Keukenhof is een internationale en zelfstandig showvenster van de Nederlandse sierteelt. In acht weken tijd probeert de Keukenhof te laten zien wat de Nederlandse sierteelt allemaal te bieden heeft. Als jij van mooie bloemen houdt, dan moet je de Keukenhof bezoeken!

Rond dwarrelen door de Nederlandse steden

De Nederlandse steden hebben genoeg karakter en cultuur te bieden. Zo kun je het Centrum van Delft bezoeken. Vele mensen bezoeken die vanwege de historische bezienswaardigheden en de gezellige uitgaans gelegenheden. Als Delft je niet aanspreekt kun je altijd Rotterdam, Amsterdam of Utrecht bezoeken. Ons advies: lekker wandelen en laat je verassen door de steden!

Wil jij ook in Nederland lekker dineren? Check dat snel een heerlijk restaurant in Scheveningen!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.