Trending

Waarom je een boot bij een jachtmakelaar zou moeten kopen 

Een motorboot kopen doe je niet iedere dag. Het is een incidentele uitgave die niet iedereen zich kan permitteren. Omdat het zo’n incidentele uitgave is, kost het koop- en zoekproces veel tijd en dat is maar goed ook. Een goede boot kies je niet zomaar. Een jachtmakelaar helpt je bij bepaalde stappen in het proces waar jij veel voordeel uit kunt halen. 

Jachtmakelaar of eigen kring? 

Bij het kopen van een boot komt veel kijken. Daarom is de oriëntatiefase ontzettend belangrijk. Je maakt dan eerst inzichtelijk wat jouw wensen zijn zodat jij weet wat je wilt en naar op zoek moet gaan en uiteraard zodat anderen je kunnen helpen. Er zijn verschillende partijen die je hierbij kunnen helpen zoals jachtmakelaars, maar ook mensen uit je eigen omgeving. Echter heeft niet iedereen veel verstand van boten. Een jachtmakelaar kan dan een uitstekende oplossing zijn.

Veel dingen om rekening mee te houden 

Het kopen van een boot vereist gedetailleerde aandacht. Je moet namelijk op veel dingen letten merk je al snel wanneer je een website of blog bezoekt over het kopen van een boot. Velen adviseren toekomstige booteigenaren om te kijken of de boot vrij van last is zodat er een schatting kan worden gemaakt van de verwachte kosten. Ook zie je een aankoopkeuring in veel adviezen terugkomen, allemaal dingen waar je nu misschien totaal geen kennis van hebt. Gelukkig zijn er een aantal partijen die je hiermee kunnen helpen. Een jachtmakelaar neemt namelijk veel werk uit handen waardoor jij je op andere zaken kunt focussen.

Voordelen van een jachtmakelaar 

Dolman Yachting is een voorbeeld van een jachtmakelaar die je kan helpen bij het maken van een goede keuze voor een boot. Een groot bijkomend voordeel van een jachtmakelaar is de vakkennis. Jachtmakelaars zijn gespecialiseerde vakmensen die vaak jaren ervaring hebben in de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte hoogwaardige motorboten. Zij kunnen hierdoor gepast advies geven en helpen bij het vinden van een geschikte (motor)boot. Ook ondersteunen zij je in het koopproces van een boot met professionele begeleiding en advies. Daarnaast kunnen zij helpen met het geven van advies op fiscale aspecten, maar ook bij het transporteren van je boot over het water. Daarnaast helpen jachtmakelaars vaak ook met het vinden van een geschikte ligplaats of stalling zodat je een fijne plek hebt voor jouw kostbare boot. 

Voordelen op een rij 

  • Fiscaal advies  
  • Vakkennis
  • Professionele begeleiding en advies 
  • Ondersteuning bij koopproces  
  • Hulp bij transport  
  • Hulp bij vinden van ligplaats of stalling 

 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

  • article placeholder

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.