Trending

Bezoek deze leuke plaatsen met een huurauto in Curaçao

 

Op een kristalheldere dag kun je de kust van Venezuela zien vanaf de stranden op het zuidwestelijke deel van Curaçao. Hoewel het eiland zo dicht bij het Zuid-Amerikaanse land ligt, heeft het een uitgebreide geschiedenis en een geheel eigen cultuur.

Toen mijn vriend belde om me te vertellen dat hij een verrassingsreis naar Curaçao had geboekt, voelde ik me onverschillig. Het enige wat ik van het eiland wist was dat het een vermaarde duikbestemming was, en ik was niet van plan een duikbrevet te halen.

De dienst voor toerisme van Curaçao is bezig het vaak vergeten eiland van de Nederlandse Antillen opnieuw uit te vinden in een wellness bestemming – een feit dat we pas leerden nadat we vriendschap hadden gesloten met de plaatselijke bevolking. Als de “C” van de ABC eilanden, waartoe ook Aruba en Bonaire behoren, ziet Curaçao attracties opduiken als meditaties op heuvels, yogalessen in de open lucht, en milieuvriendelijke bungalows en kuuroorden aan de westkant van het eiland.

De meeste toeristen wagen zich aan het eiland op vakantie vanuit Nederland of met cruiseschepen en houden het meestal bij de hoofdstad Willemstad om er te eten, te winkelen en te spelen. Omdat we hier net voor het drukke seizoen (Kerstmis tot en met maart) waren, maakten we er onze missie van om zoveel mogelijk van het eiland te ontdekken, ook plaatselijk geliefde plekjes buiten de gebaande paden.

We hebben een uitgebreide lijst van overnachtingsplaatsen, eet- en drinkgelegenheden samengesteld, en ook een aantal van de beste stranden en activiteiten die je moet doen als je dit cultureel rijke eiland in het Caribisch gebied bezoekt.

Aanbevolen: Auto huren op Curacao? Boek bij Huurauto Curacao en ontdek het eiland

Avila Beach Hotel

Avila is het oudste hotel van Curaçao en het hotel waar de koningin verblijft als ze in de stad is, dus ik dacht dat het een degelijke keuze was. We bemachtigden een van de blauwere kamers, die op een klein schiereiland in het water uitwaaieren, en vroegen zeker het naar de zonsondergang gerichte balkon aan. Met zoveel activiteiten, restaurants en bars op het terrein zouden bezoekers hun hele vakantie naar Curaçao op het terrein van het resort kunnen doorbrengen en zich nooit vervelen.

Morena Eco Resort

Als je een meer rustige omgeving zoekt, is het Morena Eco Resort iets voor jou. Gevuld met verschillende privé bungalows en appartementen biedt dit in de heuvels verscholen resort het perfecte luxueuze toevluchtsoord ondergedompeld in natuurlijke begroeiing. Jan Thiel Strand, Willemstad, Curaçao

Mazzai Spa

De Mazzai Spa in het Morena Eco Resort was een van de beste en meest unieke spa-ervaringen die we ooit hadden gehad. In zijn geheel bestaat de spa uit twee kleine palapa’s, een binnen- en een buitenruimte. Niet alleen biedt het team van Mazzai Spa op maat gemaakte behandelingen zoals massages en gezichtsbehandelingen, maar de eigenaresse Marit maakt ook werkelijk alle producten die voor de diensten gebruikt worden met de hand, van de natuurlijke landbouw op het terrein van het resort, zoals aloë. De openlucht Boeddha palapa verwelkomt de gasten van het resort steeds om te genieten van meditatiesessies of yoga tussen de brandende wierook en oosterse inrichting. Morena Eco Resort, Jan Thiel Beach, Willemstad, Curaçao

Koningin Emma Brug

Deze drijvende pontonbrug is een must-see op zowat elk artikel dat we lezen over reizen naar Curaçao. Ze verbindt twee van de populairste wijken binnen de hoofdstad Willemstad en is omgeven door winkels en terrasrestaurants. Nogal een bezienswaardigheid ’s avonds, de brug is versierd met booggewelven die verlicht zijn met kleurige lichtjes. Bij het naderen van de schepen zwaait “Our Swinging Old Lady”, zoals ze door de plaatselijke bevolking wordt genoemd, letterlijk open naar één kant van het kanaal. Als de brug open is, kan het publiek de waterweg in beide richtingen oversteken met gratis veerboten. Kon. Emmabrug, Willemstad, Curaçao

Christoffelpark

Huur een jeep en maak ’s morgens vroeg een ritje naar het Christoffelpark aan de noordoostkant van het eiland-je zult er geen spijt van krijgen. Christoffelpark is het grootste nationale park van Curaçao en de thuisbasis van de Christoffelberg. Als je zin hebt in de drukte, smeer je goed in met zonnecrème en maak je een uitdagende wandeling naar de top van de berg. Het pad is door de zinderende zon elke ochtend maar tot 10 uur open, dus zorg dat je er vroeg bij bent. Als je bemanning meer van avontuur houdt, leiden minder uitdagende paden naar prachtige taferelen en een ervaring van dichtbij met de uitgebreide flora van het eiland, waaronder prachtige orchideeën. Plantagehuis Savonet, Weg Naar Westpunt, Curaçao

Coral Estate Strand

Ook buiten de gebaande paden ligt Coral Estate Beach. Rij door de poorten deze prachtige gemeenschap van luxe villa’s binnen en daal af naar dit strand op het noordwestelijke deel van Curaçao. Het strand van Coral Estate, met een uiterst ontspannen en rustige omgeving, ontvangt elke dag maar een handjevol bezoekers.

Tip: Auto Huren op Curacao – De goedkoopste, vanaf €20,- per dag

Jan Thiel strand

Grijp een van de vele hangmatten of strandstoelen voor een middag op Jan Thiel Beach. Omgeven door boetiekjes, restaurants en kristalhelder water heeft deze hotspot voor elk wat wils in het gezin. De bars langs het zand worden in het weekend wel wat rumoerig met zowel plaatselijke bewoners als bezoekers, maar als je op een van de gratis beklede strandstoelen ligt en pina colada’s rechtstreeks in je hand geleverd krijgt, mag je niet klagen.

Klein Curaçao

Vijftien mijl ten zuiden van het hoofdeiland ligt Klein Curaçao, of klein Curaçao. Dit prachtige onbewoonde eiland bestaat uit uitgestrekte witte zandstranden en buitengewone snorkelmogelijkheden. Mermaid Boat Trips biedt een dagexcursie naar dit fonkelende paradijs en kan je ophalen en direct bij je hotel afzetten, als je dat vooraf regelt. Geniet van een dag om de historische vuurtoren te verkennen, te zonnen, van een lunchbuffet te smullen, en de koraalriffen te ontdekken.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.