Trending

Windsurfen is een enorm leuke sport waarbij je speelt met de elementen en een gevoel van vrijheid ervaart. Wil jij nou graag leren windsurfen, maar weet je niet hoe te beginnen? In deze blog geef ik je tips, waarmee jij een goede windsurfer wordt! Lees snel verder! 

1. Ga op windsurfles 

De eerste stap, windsurfles, is onmisbaar voor iemand die nog nooit heeft gewindsurft. Zonder ervaren persoon die je kan helpen bij de beginnersvaardigheden van het windsurfen, is het erg moeilijk om hier goed in te worden. Een instructeur kan je goede tips en aanwijzingen geven, waardoor je windsurfvaardigheden een boost krijgen! Daarnaast kent deze de plaats waar je windsurft en dus ook de golven en windstand, waardoor het een stuk veiliger wordt. 

2. Raak bekend met het jargon

Ook bij het windsurfen is een hele eigen taal gecreëerd, waarmee surfers eenvoudig met elkaar kunnen communiceren over bijvoorbeeld de stand van het water of de golven. “Rad waves” betekent bijvoorbeeld “geweldige golven”. Het is altijd handig om in goed contact te staan met medesurfers. Je kunt namelijk van elkaar leren en op elkaars veiligheid letten. 

3. Het juiste materiaal  

Het gebruik maken van het juiste materiaal is zeer belangrijk voor een goede surfer. Zorg dat je bij het surfboard kopen goed kijkt naar de eigenschappen van het board is kwestie en ga na hoe dit aansluit bij jouw huidige niveau van windsurfen.  

4. De juiste spullen meenemen 

Dit laatste punt is eigenlijk meer een tip om comfortabel te surfen, dan een tip om een betere surfer te worden. In Nederland hebben we hele mooie surfplekken, echter zijn de omstandigheden hier vaak koud. Het meebrengen van de juiste spullen is dan ook van groot belang. Een goed wetsuit voor heren houdt je lichaamswarmte vast en zorgt dat jij comfortabel kan genieten van je nieuwe hobby. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.